fb
Damespraatjes Damespraatjes

Komt een vrouw bij de H@cker: de winnaar

Komt-een-vrouw-bij-de-hacker-dp
Gestolen auto’s op jouw naam. Je bankpas geblokkeerd. Je rekening geplunderd. De politie houdt je aan voor delicten die je niet hebt gepleegd. Welkom in de wereld van de identiteitsfraude. Maria Genova schreef er een boek over, Komt een vrouw bij de H@cker en via Damespraatjes mogen we een gesigneerd exemplaar weg geven. Kijk onderaan dit artikel of je het boek hebt gewonnen.

Het begon met een rekeningafschrift dat uit mijn brievenbus is gehengeld. Toen is er een bankpasje aangevraagd en daarna is mijn rekening geplunderd. Hoe kan de bank zomaar mijn geld aan iemand anders geven? Krijg ik straks allerlei rekeningen en incasso’s aan mijn broek? Ik vind het zo erg, naïeve trut die ik ben.’ (fragment uit Komt een vrouw bij de h@cker.) 

Elke dag worden ruim 500 Nederlanders slachtoffer van identiteitsfraude. Dit schokkende cijfer komt uit een recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Identiteitsfraude is de snelst groeiende vorm van misdaad. Volwassenen en kinderen strooien met gegevens op internet zonder het idee te hebben dat iemand daar iets mee kan. Maar de gevolgen kunnen enorm zijn. Naast aangrijpende verhalen van slachtoffers, toont auteur Maria Genova in haar nieuwe boek hoe gemakkelijk identiteitsfraude is geworden en dat het iedereen kan overkomen. Je hoeft niet eens veel verstand van computers te hebben om alles over iemand te weten te komen en om leningen op zijn of haar naam af te sluiten.

Iedereen klikt wel ’s argeloos een linkje aan op een website. Steeds vaker heeft dit schokkende gevolgen. Opeens staan er honderden gestolen auto’s op je naam, wordt je bankpas geblokkeerd en bonzen deurwaarders op je deur. Tot overmaat van ramp houdt de politie je aan voor delicten die je niet gepleegd hebt.

In dit schokkende, bijzonder actuele boek betreedt schrijfster Maria Genova de wereld van social media, internetcriminaliteit en identiteitsfraude. Om aan te tonen hoe gemakkelijk het is om in iemands computer te komen, begeeft ze zich op het schimmige hackerspad. Maar ze daagt ook een hacker uit om haar te hacken. Met een onthutsend resultaat.

De verhalen van de slachtoffers in het boek laten zien dat wat hen overkomen is, iedereen kan overkomen. Hun ervaringen zijn divers: van mobieltjes die op hun naam besteld zijn tot identititeitsfraude via social media en van schulden afbetalen die niet van jou zijn tot proberen te bewijzen dat je geen hennepplantage bezit, maar dat een onbekend iemand met een kopie van je id-kaart de ruimte namens jou gehuurd heeft. Zelfs een politieagente die belast is met cybercrime bestrijden, vertelt in het boek hoe ze onverwachts zelf slachtoffer is geworden.

Aan het einde van het boek geven experts talloze tips en adviezen om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van identiteitsfraude.

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Winactie

De winnaar van het gesigneerde exemplaar van Komt een vrouw bij de H@cker is:

Fleur Jansen

Fleur, van harte gefeliciteerd.

Heb je het boek niet gewonnen, maar wil je het wel graag lezen: BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

10 reacties

Brenda -

Dit intrigeert me, het lijkt zo ver weg, maar ligt op de loer om de hoek.
Mijn grootste angst.
Ik droom hier wel eens van en heb het dan benauwd, toch wil ik het graag lezen !!

Sissy hilferink -

Natuurlijk meteen meegedaan om dit boek te winnen verheug me er nu al op om m te lezen dus k hoop t echt te winnen

fany -

Dit boek wil ik graag winnen want las een tijdje geleden artikel over dit boek en sprak me direct aan.
Heb dus natuurlijk meegedaan…

Coenraad de Kat -

formulier ingevuld en verstuurd

Mieke Schepens -

Ik heb meegedaan in overleg 🙂

Karina -

Ik heb nog nooit iets van deze schrijfster gelezen, ik denk dat dat tijd wordt! Heftige onderwerpen kiest ze, ik ben zeer benieuwd.

Karin Broeders -

Zeer symhatieke vrouw die ook nog eens heel goed kan schrijven. Kijk er naar uit!
Zo en succes en van harte Maria met je nieuwe boek

Jolan Smeets -

Dit inmiddels al 6e boek van Maria Genova belooft weer vele adembenemende en beklemmende momenten die jij als lezer net zo goed en realistisch lijk te beleven als de hoofdpersoon. Natuurlijk staat dit boek op mijn #bucketlist, omdat.

Barbara van Schaik -

Lijkt mij een pracht boek, ik denk dat ik hem in 1 adem uit lees!

Silvia -

Lijkt me een super gaaf en spannend boek…eng wat je allemaal kan overkomen…moet er niet aan denken!

Reageer ook