Dol op ijsjes, dat zijn vrijwel alle kinderen, maar wat zullen kinderen ook smullen van deze overheerlijke ijs traktatie! Presenteer de koekijsjes in een versierde doos en het feest is compleet.
Voorbereiden koekijsjes / 20 stuks
Voor het deeg:
- 125 g zachte boter
- 100 g gele basterdsuiker
- 175 g vloeibare honing
- 350 g bloem
- 1 zakjeDr. OetkerVanillesuiker
- 2 tlDr. OetkerBackin
- mespuntje zout
Voor het versieren:
- 1 zakjeDr. OetkerChocoglazuur
- 1 flesjeDr. OetkerDisco
Keukengerei:
- mixer met garden
- bakpapier
- aluminiumfolie
- 20 houten ijsstokjes
- hoog bakje
Bereiden koekijsjes:
Bereidingstijd:
1 uur (incl. baktijd)
- Klop in een kom de boter met de gele basterdsuiker door elkaar en klop het 5 minuten met de mixer.
- Voeg honing, bloem, Vanillesuiker, Backin en zout toe en klop het tot een soepel deeg.
- Vorm van het deeg een bol, verpak deze in aluminiumfolie en laat het deeg in de koelkast 30 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Vouw een stuk aluminiumfolie met een lengte van de bakplaat op tot een reep van 3 cm breed en ca. 3 mm dik. Leg dit aan één van de lange zijden van de bakplaat. Doet dit ook aan de andere lange zijde van de bakplaat.
- Vorm van het deeg een staaf van 20-25 cm lengte, zodat er ‘ijsco-achtige’ plakjes van gesneden kunnen worden voor de ijs traktatie.
- Snijd plakjes af van ca. 1 cm dikte, steek in elk een ijslollystokje en leg ze, met 4 cm tussenruimte, op de bakplaat, zodat de stokjes rusten op de reep aluminiumfolie.
- Leg per keer 10-12 koekjes op de bakplaat.
- Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin en gaar.
- Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.
- Bak nog een bakplaat vol koekijsjes.
- Laat de ijs traktatie helemaal afkoelen.
** Foto en recept afkomstig van www.bakkenvooreenfeestje.nl