fb
Damespraatjes Damespraatjes

Valentijn, knoflook, daten en winnen

“Kan je het vinden?” vraagt hij nadat ik zo’n anderhalve minuut onder de tafel van het restaurant zit. “Eh, nou… Misschien moet ik toch maar een nieuwe vork vragen!” roep ik als smoes terug terwijl ik naarstig in mijn handpalm loop te blazen. Met paniekscheuten gierend door mijn achterhoofd vraag ik mezelf af hoe ik zo STOM kon zijn om spaghetti Aglio e Olio te bestellen. Op een eerste date! Na een tiende keer handblazen-snel ruiken, weet ik het zeker: deze date eindigt thuis in bed. Alleen.

Nou is deze date al een paar jaar geleden, toch herinner ik me hem als de dag van gisteren. Semi-chique restaurant, knappe vent en spaghetti Aglio e Olio waar een Italiaan stijl van achterover zou slaan. Een écht leuke avond die door het door mij bestelde gerecht binnen no-time tot één van mijn slechtste dates ooit behoort. Hap na hap drong het dieper tot me door waarom de man aan de andere kant van de tafel steeds iets stiller werd. Via een ongemakkelijke telepathische band die we gedurende het hoofdgerecht met elkaar hadden opgebouwd, communiceerde hij vrij duidelijk dat ik die avond beter alleen naar huis kon gaan. Wat een lul.

Maar, nu ik er zo over nadenk snap ik het goed. Ik heb even research gedaan, en maar liefst 45 procent van de Nederlanders houdt niet van een knoflook-adem. ‘De lul’ is dus niet de enige. Jammer, want ik ben gek op alles met knoflook. Nee echt, het gaat overal rijkelijk doorheen. Niet zo raar dus dat ik daarom ook gek ben op Boursin. Gezellig op een stokbroodje bij de barbecue, lekker door een pasta en heerlijk om kipfilet mee te vullen. Je kent het wel.

Helaas, heb ik van mijn Aglio e Olio-date geleerd dat knoflook niet altijd gewenst is. En hoewel ik nu een hele leuke vriend heb die bijna net zo dol is op knoflook als ik, vind ik het soms toch fijn om mijn kleine witte vriend voor een avondje links te laten liggen. Een knoflookadem kan op een romantische avond een echte buzz killer zijn. En je avond laten afhangen van een paar tenen knoflook? Ik ben door schade en schande wijs geworden en neem het risico gewoon niet meer. Puur om de romantiek dat laatste kleine zetje te geven. Voor dit soort momenten heeft Boursin nu iets nieuws: Boursin Sjalot & Bieslook ZONDER knoflook. Een hele lekkere vervanger, die ook heel geschikt is voor door pasta, op een broodje of tussen de kipfilet.

En, laat het nou net bijna Valentijnsdag zijn… Het ideale moment om alles wat ook maar op knoflook lijkt de deur te wijzen. Wat lijkt jou een lekker recept? Wij maakten een Boursin Pasta met Boursin Sjalot & Bieslook (zonder knoflook), met zongedroogde tomaatjes en verse bieslook, kijk hier voor het recept.

Gratis Cheesy Love Notes en  Winnen!

Geen zin om op Valentijnsdag zelf de keuken in te duiken? Ook dan ben je bij Boursin aan het juiste adres. Speciaal voor Valentijnsdag lanceerde het merk een leuke website: Cheesy Love Notes. Een concept waarbij je een persoonlijke online Valentijnskaart naar je (secret) lover kunt sturen. Bij het sturen van zo’n Cheesy Love Note maak je ook nog eens kans op een romantisch diner voor twee!

Ga naar www.cheesylovenotes.nl om een kaart te sturen én om kans te maken op het diner.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

jacqueline -

Neem een stukje verse peterselie na het eten van knoflook.

mara -

Hi Jacqueline,

Wat een goede tip. Zeker voor zo’n knoflook monster als ik 😉 Ik ga het snel proberen.

Groet,
Mara

Reageer ook