fb
Damespraatjes Damespraatjes

Knalroze of felblauw? No way, natuurkleuren zijn on trend in babyland!

De tijd dat roze alleen voor een meisje was en blauw alleen voor een jongetje, ligt definitief achter ons. En dat is goed, want we moeten vooral dragen en gebruiken waar we ons prettig bij voelen. Of dat nou ‘voor meisjes’ of ‘voor jongetjes’ is zou eigenlijk niet uit moeten maken. Zelf zie ik het bij mijn oudste dochtertje (3,5 jaar), die eigenlijk alleen maar hele stoere kleding draagt. Vroeger hadden we misschien gezegd dat ze zich ‘als een jongetje’ kleedt, tegenwoordig zeggen we gewoon dat ze ‘een hele coole stijl’ heeft. Roze en blauw verdwijnen door dit principe steeds wat meer naar de achtergrond en veel jonge ouders kiezen dan ook liever voor unisex natuurkleuren.

Van primair naar natuurlijk

We loooooooove de natuurkleuren. Beige, taupe, bruin, zand , oud roze, zacht grijs en roestig rood; dat zijn de kleuren waar wij graag voor kiezen. In ons interieur, maar ook in onze kleding en spulletjes voor de kinderen. Toen Sophia klein was, merkte ik dat er qua kleuren al een beetje de switch kwam van felle primaire kleuren, naar zachte pastelkleuren. Bij Helena (nu bijna 2) schoof dat nog verder door naar echte natuurtinten. Heel erg mooi!

Match met je interieur

Het fijne aan deze natuurlijke kleuren in de kinderkamer, is dat het mooi in je interieur past én dat je de spullen voor een eventueel later kindje van het andere geslacht ook makkelijker kunt gebruiken. Hoe fijn als het boxkleed wél matcht met je interieur? En dat ook de wiegdeken, slabbetjes een speenkoorden mooi matchen met de rest van je huis en kleding. Persoonlijk word ik altijd heel rustig van een mooi geheel waarbij kleuren elkaar versterken. Bij de huidige trendkleuren is dit absoluut het geval.

Fijn merk

Een merk waarbij je deze kleuren prachtig ziet terugkomen, is Koeka. Zelf ben ik echt een groot fan van het merk. Voor onze kinderen waren ons boxkleed, de maxi-cosi voetenzak en de wiegdeken van Koeka. Zelfs na twee kindjes en eindeloos wassen is het nog mooi. Allebei mijn schoonzusjes zijn in verwachting en nu gaan de spullen naar hun. Fijn om het weer door te kunnen geven!

Kraamcadeautje

Koop je een kraamcadeautje voor jouw vriendin, nichtje, dochter of kleindochter? Dan is het zeker leuk om iets te kopen met een kleur die past in het huidige kleurenpalet. Binnen dat palet kan je eindeloos mixen en matchen en eigenlijk maakt het vaak dus niet uit of het cadeautje grijs, beige, bruin of groenachtig is. Alles staat prachtig bij hetgeen wat ze al in huis hebben 🙂

Wat vind jij mooie babyspullen? Ben jij ook zo dol op die prachtige natuurtinten? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook