fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kleine eetkamer? Zo richt je hem in!

Kleine eetkamer

Als je een kleine eetkamer hebt, kan het lastig zijn om deze praktisch en stijlvol in te richten. Toch zijn er verschillende tips en tricks die je kunt gebruiken om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte en een gezellige sfeer te creëren. In dit artikel delen we onze beste tips voor het inrichten van een kleine eetkamer!

Maak slim gebruik van de beschikbare ruimte

Een kleine eetkamer kan snel vol en druk aanvoelen, maar met een slimme indeling en inrichting kun je toch een ruimtelijke sfeer creëren. Een goed begin is om te kiezen voor meubels die passen bij de beschikbare ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een ronde tafel in plaats van een rechthoekige, omdat deze minder ruimte inneemt en bovendien gezelliger is. Bij een ronde tafel kun je gemakkelijk stoelen aanschuiven zonder dat het geheel te vol wordt.

Een andere handige tip is om te kiezen voor meubels die multifunctioneel zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een bankje tegen de muur plaatsen in plaats van losse stoelen, waardoor je ruimte bespaart en bovendien extra opbergruimte creëert onder het bankje. Ook kun je kiezen voor eettafels op maat, waardoor je een tafel kan laten maken die perfect past in jouw eetkamer, en daarom je ruimte ook het best benut.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robuuste Tafels (@robuustetafels)

Creëer een gezellige sfeer

Een kleine eetkamer kan snel kil en ongezellig aanvoelen, maar ook hiervoor zijn er verschillende trucs die je kunt toepassen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor warme kleuren op de muren, zoals rood of oranje, om een gezellige sfeer te creëren. Ook kun je gebruik maken van sfeerverlichting, zoals dimbare lampen of kaarsen, om de ruimte gezelliger te maken.

Een andere handige tip is om te kiezen voor decoratie die past bij de beschikbare ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een grote spiegel aan de muur, omdat deze de ruimte optisch vergroot en bovendien voor extra licht zorgt. Ook kun je kiezen voor planten in de eetkamer, omdat deze zorgen voor een gezellige en natuurlijke sfeer.

Gebruik slimme opbergruimte

Een belangrijk aspect van het inrichten van een kleine eetkamer is het slim gebruiken van opbergruimte. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor planken aan de muur in plaats van een kast, omdat deze minder ruimte inneemt en bovendien een open en ruimtelijke sfeer creëert. Zoals eerder benoemd kun je gebruik maken van opbergruimte in je meubels, zoals onder stoelen of bankjes, zodat je hier bijvoorbeeld placemats en servetten kunt opbergen. Robuuste tafels met ingebouwde opbergruimte zijn ook erg praktisch!

Photo by Spacejoy on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook