Gigi durft niet meer met haar eigen vriend over straat: “Zijn kleding is oud en versleten. Hij lijkt wel een zwerver”

Uit onderzoek onder Nederlanders blijkt dat maar liefst 26 procent van de vrouwen zich schaamt voor de kledingkeuze van hun partner. Zo ook de dertig jarige Gigi, die zich enorm geneert voor de kleding- en schoenkeuze van haar vriend Edgar. Zij doet bij Damespraatjes haar verhaal en hoopt zo ook adviezen van andere vrouwen te krijgen. Ze is dol op Edgar en wil niets liever dan oud met hem worden. Maar ja, die kleding… Die kleding is oud en versleten.

De stijl

“Toen Edgar en ik elkaar in de klas op de middelbare school leerden kennen, was hij een echte bink. Zijn versleten jeans, verwassen shirt en afgetrapte sneakers waren een look waar ik kei hard voor viel. Mijn moeder zei toen al: ‘moet die jongen niet eens nieuwe kleren kopen?’, maar ik legde haar uit dat dit nou eenmaal ‘de stijl’ was. Zij begreep er niks van en zei dat ze vast te oud was om dat te begrijpen. Inmiddels weet ik dat ze destijds al hartstikke gelijk had!”, vertelt Gigi.

Volgende stap

De jaren verstrijken en de relatie tussen Gigi en Edgar blijft sterk. “Alle stelletjes om ons heen gingen na een aantal maanden of jaren uit elkaar. Wij niet en inmiddels zijn we dan ook al vijftien jaar samen. We hebben het heel fijn samen, wonen in een leuk huis en praten steeds vaker over trouwen en kinderen. Allebei zijn we toe aan de volgende stap en tóch zit me iets dwars: Edgar zijn kledingstijl.”

Balen

In de vijftien jaar dat Edgar en Gigi samen zijn, is zijn kledingstijl altijd het zelfde gebleven. “Van veel stellen hoor ik dat ze het vervelend vinden als hun partner verandert. ‘Vroeger was hij/zij heel anders’, hoor ik vaak als reden dat mensen hun relatie beëindigen. Hoewel ik het stabiele karakter van Edgar heel fijn vind, baal ik er steeds vaker van dat hij nog altijd in dezelfde kleding als vijftien jaar geleden loopt.”

Lekker zichzelf

“De typische Edgar-look is een spijkerbroek met gaten, een veel te groot spijkerjack, een zwart t-shirt dat niet bepaald flatteus om zijn lichaam hangt en afgetrapte schoenen. Het is gewoon echt geen porem. Thuis zal het me een worst wezen wat hij draagt, maar als we uit eten of naar een verjaardag gaan, dan vind ik het toch wel leuk als hij een schone blouse en een broek zonder scheuren aantrekt. Hij is dat niet met mij eens en wil ‘overal gewoon lekker zichzelf zijn'”, vertelt Gigi zuchtend.

Zwerver

Gigi houdt zielsveel van Edgar, maar vermijdt steeds vaker openbare plekken met hem. “In die oude en versleten kleding lijkt hij wel op een zwerver. Ook zijn vettige haar en ongeschoren gezicht helpen niet mee. Al een aantal keer heb ik wat nieuwe dingen voor hem gekocht. Nog steeds in die wat nonchalante skater-stijl, maar dan van mooie merken en zonder gaten. Het ligt allemaal in de kast met de kaartjes er nog aan…”

Aandacht

Regelmatig ziet Gigi vrouwen die trots met hun vent over straat gaan. “De liefde spat er dan vanaf. Je ziet dat ze hun best voor elkaar hebben gedaan! Ik weet natuurlijk dat je na vijftien jaar echt niet meer elke dag je mooiste pak aantrekt, maar iets meer aandacht voor zijn uiterlijk mag wat mij betreft wel. Ik kan me voorstellen dat hij daar zelf ook veel gelukkiger van wordt.”

Wat zou jij Gigi adviseren? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.


3 reacties

Joris -

Er is een verschil tussen “er goed uitziet samen” en compleet verwaarloosd over straat gaan.

Ralph -

Ik zou mezelf meer focussen op het feit dat jullie al die jaren een goede relatie hebben en zelfs praten over trouwen en kinderen krijgen. Dat andere stellen er goed uit zien samen en dat de liefde er vanaf spat zegt helemaal niks. De meeste halen 15 jaar bij lange na niet. Geniet van alle andere dingen van Edgar en accepteer dit ene kleding dingetje. Iedereen heeft een of meerdere minpunten, de kleding is Edgar zijn ding. Althans dat vind jij, niet Edgar.

Joris -

Met een onverzorgde partner gaat niemand toch graag over straat?

Reageer ook