fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kinderboekenweek: 5 tips van Damespraatjes

Klaar voor de start? AF! Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek in Nederland. Veel scholen, bibliotheken en boekenwinkels staan dan volledig in het teken van het kinderboek. Leuk! Als ik terugdenk aan de Kinderboekenweek toen ik zelf nog een kind was, zie ik een geweldige week voor me waarin ik kennis maakte met veel leuke boeken. Met school naar de bibliotheek, met mama een boek uitzoeken en papa las ons urenlang vol. Was het elke week maar boekenweek…

Klaar voor de start!

Tegenwoordig lezen kinderen steeds minder. Ze hebben een iPad, eigen smartphone en soms zelfs al een eigen laptop. Waarom zou je dan nog lezen? Omdat het weer eens wat anders is natuurlijk! Tussen 12 en 27 oktober (afhankelijk van je regio) hebben de Nederlandse basisscholen herfstvakantie, de perfecte tijd om eens helemaal los te gaan met boeken die je samen met de kids hebt uitgezocht tijdens de Kinderboekenweek. Houden jouw kinderen van sporten of wil je ze er graag kennis mee laten maken? Dan zit je helemaal goed, want het thema van dit jaar is ‘Klaar voor de start!’.

Wat lezen we dit jaar? 

Boekenweek

1. De wedstrijd van schilpad en haas – Rian Visser en Tineke Meirink
2. Een sporttas vol linkerschoenen – Viggo Waas
3. Het leven van een loser ‘Zwaar de klos’ – Jeff Kinney
4. Koen Kampioen – Fred Diks
5. Springen, spelen en  sporten met Nijntje – Dick Bruna

Via deze links kom je op bol.com terecht. Als je tijdens de Kinderboekenweek via Bol een boek bestelt, krijg je het Kinderboekenweek geschenk gratis cadeau.

Ook wat anders doen dan lezen?
Er zijn weinig kids die het leuk vinden om de hele dag alleen maar te lezen. Dan is de bibliotheek een perfecte plek om ze mee naar toe te nemen. Toen mijn moeder vroeger met ons naar de bieb ging, kwam ik nauwelijks aan lezen toe. Hoewel ik aan het eind van de middag naar huis ging met minstens drie boeken, was ik vooral bezig met spelen, rondrennen en vriendjes maken. ‘Hiep hiep, we gaan naar de bieb’ was dan ook niet ons credo door het vele lezen, maar meer de sfeer rondom het lezen. Door de leuke activiteiten die de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek organiseert, is het in de bibliotheek dan extra leuk.

Zijn jullie klaar voor de start?
Zijn jij en je kids al helemaal klaar voor de boekenweek? Neem op school een kijkje in de Voorleesgids en de Kinderboekenkrant, hierin staat nog veel meer info. Mocht je toch graag een laptop of een iPad erbij pakken, dan kan je surfen naar www.kinderboekenweek.nl

Veel plezier! Ik ben benieuwd naar jullie (jeugdervaringen)ervaringen.

Mara Blikslager (21 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Reageer ook