fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kira: ‘Zijn we te vroeg gaan samenwonen?

In de wolken was ze toen Fred haar vroeg om met haar samen te wonen. Inmiddels zijn ze een jaar samen, maar haar geluk begint een klein beetje af te brokkelen. Ze twijfelt nu zelfs of ze er wel goed aan heeft gedaan om die stap samen met Fred te zetten….

Oud boerderijtje met beestjes

Een heerlijk appartementje in het centrum van de stad had Kira voordat ze Fred ontmoette. “Ik had het er zo naar mijn zin, voelde me er fijn en achteraf denk ik dat ik een beetje te vroeg mijn huurappartement heb opgezegd.” Drie maanden waren Kira en Fred samen, toen hij vroeg of ze bij hem wilde intrekken. “Ja, we waren drie maanden samen maar wel al onafscheidelijk. Heerlijk vonden we het om bij elkaar te zijn en om samen op avontuur te gaan. Ik moest er wel even over nadenken maar zag alleen maar voordelen. Fred heeft een oud boerderijtje met beestjes. Vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten zijn we niet meer uit elkaar geweest, na die eerste nacht ben ik bij Fred gebleven.”

Vorige vriendin pakte d’r koffers

Dus vond Kira het best een logische stap om haar huurflat op te zeggen en bij Fred te gaan wonen. Naast dat het onwijs gezellig is, is het financieel ook aantrekkelijk. “Fred heeft zes jaar met zijn vorige vriendin Godelieve in het boerderijtje gewoond. Met haar had hij het ook gekocht. Een half jaar geleden heeft zij hem verlaten. Ze was verliefd geworden op een collega en pakte de avond voordat ze samen op vakantie zouden gaan, haar koffers. Niet om met hem naar Kreta te gaan, maar om bij haar collega Piet in te trekken. Ja, echt, wat een verhaal he.”

Noemt hij me nou Godelieve?

Voor Kira waren de eerste maanden met Fred bijna een soort wittebroodsweken. “Het klikte supergoed en het knetterde tussen de lakens. Dat Fred het zo nu en dan nog wel eens over Godelieve had, begreep ik wel. Soms vergiste hij zich en noemde hij me Godelieve. Kan gebeuren toch?” Nu ze een jaar verder zijn, vindt Kira dat hij wel heel vaak over zijn vorige vriendin praat. Ook vergelijkt hij haar steeds met Godelieve.

Kan goed ramenlappen

“Sta ik te koken en dan zegt Fred: ‘o, gebruik je geen viskruiden voor de zalm? Godelieve deed dat wel en dat was altijd heel lekker.’ Of: ‘waarom vul je de plantenbakken voor het raam niet met geraniums? Dat deed Godelieve elk voorjaar en dat stond zo leuk.’ Toen ik laatst de ramen lapte en de strepen met een krant van de ramen poetste, was hij verbaasd. “Godelieve was een ramp met ramenlappen, dat kun jij veel beter.”

Te snel gaan samenwonen

Het lijkt erop dat Fred Godelieve nog lang niet uit zijn hoofd heeft gezet. “Weet je, soms vraag ik me af of ik niet te snel bij Fred ben ingetrokken. Een half jaar is hij alleen geweest en hop, daar trok de volgende vrouw weer in zijn boerderijtje. Misschien was het slimmer om een half jaar te wachten met samenwonen. Niet voor mij, maar voor Fred. Ik denk dat hij dan echt los had kunnen komen van Godelieve. Soms lijkt het alsof Godelieve nog steeds een belangrijke rol in zijn leven speelt terwijl ze volgens mij geen contact meer met elkaar hebben. Maar dat weet ik niet zeker, ik ben niet altijd thuis en weet natuurlijk niet met wie Fred zit te appen enzo.”

Wat als hij nog van haar houdt?

Een goede vriendin van Kira vindt dat ze het met Fred moet bespreken, gewoon met de billen bloot. “Mijn vriendin Diana vindt dat ik Fred moet zeggen hoe ik me voel als hij steeds over Godelieve praat. Maar eerlijk gezegd ben ik een beetje huiverig voor zijn antwoord. Want wat moet ik doen als hij zegt dat hij nog van Godelieve houdt? Ik trek dat echt niet als hij dat zegt en die kans is aanwezig. Liever wil ik dat niet weten, ik zou zo graag willen dat het gewoon weer is zoals in het begin van onze relatie.”

Niks mis mee! Toch?

Wat zou jij doen? Het gesprek aangaan en vragen waarom hij de naam van zijn vorige vriendin zo vaak laat vallen? Of zou je het gewoon negeren? Het is toch normaal dat je het over vorige vrienden en vriendinnen hebt? Niks mis mee, toch? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Liza Summer via Pexels

3 reacties

Sanderien van Mul -

Christus te paard, wat ben jij een dom, naïef wicht. Je hele boeltje opzeggen om binnen drie maanden met een vent gaan samenwonen en je dan nog afvragen of ‘dat niet te snel?’ is. Dan ook nog eens zeggen dat het ‘misschien beter was om een half jaartje te wachten, niet voor mij, maar voor hem’ en er nu achter komen dat meneer nog niet over zijn ex heen is, maar dat niet met hem willen bespreken want stel je voor dat hij zegt dat het wel zo is! Hoeveel rode vlaggen wil je nog in je gezicht gedrukt krijgen? ‘Wat moet ik doen als hij nog steeds van zijn ex houdt?’ Meen je dit? Meen je dit serieus, een vrouw anno 2023 die (hopelijk) haar eigen broek kan ophouden en haar boontjes kan doppen? Maar zo te lezen heb jij totaal geen eigenwaarde, geen ruggengraat en geen eigen mening. Ja, dat is hard, maar kauw daar maar eens op en neem dan het besluit dat je voor je eigen geluk wil gaan in plaats van te luisteren naar zo’n vent die aan zijn ex hangt. Hij had bij de eerste vergelijking al te horen gekregen dat hij zijn bek moest houden. Jij bent een eigen persoon, niet zijn ex en vergelijken heeft geen zin. Is hij je eerste vriend of zo? Je hebt nu een keiharde les geleerd. NOOIT je eigen huis (zo snel) opgeven, NOOIT je zo volledig aan een ander vastklampen en NOOIT meer jezelf zo wegcijferen.

Fiene -

Ik denk dat je het antwoord wel weet toch?
Wil je niet iemand die echt gek op je is en voor jou gaat? Hij was nog helemaal niet over zijn ex heen.

Joris -

Als je het antwoord niet wilt weten, vooral niet vragen.

Reageer ook