fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kindvriendelijke salontafel: zo kies je hem!

Ik weet nog goed dat wij een nieuw huis kochten toen ik zwanger was van ons eerste kindje. Een hele bijzondere (en drukke, haha!) periode. Ik vond het heel leuk om het nieuwe huis in te richten, maar ook best lastig om de juiste kids-proof keuzes te maken. Kindjes hebben een veilige plek nodig om optimaal te kunnen opgroeien. Hier kun je bij de inrichting van je huis heel goed rekening mee houden. Zo ook bij het kiezen van een salontafel. Benieuwd hoe? Lees dan met ons mee. Kindvriendelijke salontafel: zo kies je hem!

Ronde hoeken

Toen mijn kindjes klein waren, hadden ze het talent om elk scherp hoekje te vinden en tegenaan te stoten. Super zielig, want met je hoofd teken een scherpe hoek vallen of stoten kan heel veel pijn doen en lelijke blauwe plekken achterlaten. Dit wil je natuurlijk zo goed mogelijk proberen te voorkomen en één tip is om een salontafel met ronde hoeken te kopen. Niet alleen zijn deze kids-proof, ze zijn ook helemaal in! Denk aan een ronde salontafel of een salontafel met een organische vorm. Beeldig!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sohome (@sohome_nl)

Niet omvallen

Relatief grote tafels die op één poot staan, vallen makkelijker om dan tafels die op twee of vier poten staan. Als kindjes leren lopen, gebruiken ze vaak dingen als tafels, stoelen, poefjes en banken om zich aan op te trekken en langs te lopen. Dit noemen ze ook wel ‘cruisen’ en is een hele belangrijke stap voordat ze daadwerkelijk los kunnen lopen. Houd hier rekening mee bij het kiezen van meubels. Kijk naar salontafels op twee of vier poten en die heel stabiel staan. Zo kan jouw kindje er goed gebruik van maken!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sohome (@sohome_nl)

Goed schoonmaken

Kleine kinderen kunnen er een flinke bende van maken. Oeps, daar gaat een beker melk om! Het is wel fijn als je meubels makkelijk schoon te maken zijn. Bij een salontafel kun je bijvoorbeeld kiezen voor materialen als marmer, keramiek of kunststof. Na een ongelukje haal je makkelijk een vochtig doekje over de tafel en het lijkt alsof er niks is gebeurd! Wel zo prettig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sohome (@sohome_nl)

Mijn favo merken

Wij zijn dol op mooie spullen van mooie merken. Mijn favo woonlabels zijn momenteel Kave Home, Nohr, WOOOD, By-Boo en Sohome. Ik vind het heerlijk om me eerst uitgebreid te laten inspireren op Instagram en Pinterest en dan over te gaan tot actie. Wat zijn jouw favoriete merken?

Praat je gezellig met ons mee?

Ben jij momenteel een kids-proof huis aan het inrichten? Waar houd jij allemaal rekening mee en heb je nog goede tips? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Bovenste afbeelding: Spacejoy via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook