fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo organiseer je een kindvriendelijke barbecue

kindvriendelijke barbecue

De verjaardagen bij ons thuis zijn vaak een drukte van jewelste. Onze tuin staat vol met familie en vrienden, overal rennen kinderen en de laatste gasten gaan vaak pas laat weer naar huis. Omdat onze kinderen allebei in de lente/zomer jarig zijn, gaat op dit soort feestjes steevast de barbecue aan. Het organiseren van een kindvriendelijke barbecue is onwijs gezellig en leuk voor zowel de kindjes als de volwassenen. Om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt en dat je zelf ook een fijne en relaxte avond hebt, is het slim om de barbecue goed voor te bereiden. Organiseer jij een kindvriendelijke barbecue? Dit zijn onze beste tips!

Veilig spelen

Bij het organiseren van een kindvriendelijke barbecue is veiligheid het aller belangrijkst. Bij een barbecue wordt gebruik gemaakt van vuur en dus is het verstandig om te zorgen dat deze op een plek staat waar de kinderen er niet zomaar bij kunnen. Thuis hebben wij een mooie kamado barbecue op een plek waar de kindjes niet zo graag spelen. Hij staat ver weg van de trampoline en het speelhuisje. Hierdoor kunnen de kids naar hartelust spelen en wij gezellig borrelen rond de barbecue. Iedereen tevreden!

Leuke activiteiten

Gelukkige kids? Gelukkige ouders! Zorg er op een barbecue met vrienden of familie daarom voor dat er genoeg te beleven is voor de kinderen. Als zij zich vermaken, hebben jij en je beste vriendin ein-de-lijk weer eens tijd om uitgebreid te proosten en bij te kletsen. Tijdens een barbecue zetten wij vaak een zandtafel of watertafel klaar, leggen we spullen neer waarmee de kinderen een hut kunnen bouwen en/of zetten we een badje klaar. Cheers! 😉

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BBQ Nerds | BBQ Blogger (@bbqnerds_nl)

Kindvriendelijke gerechten

Jij droomt misschien weg bij het idee van een grote t-bone steak of een gegrilde zeebaars in zoutkorst. Natuurlijk zijn er kinderen die dit heerlijk vinden, maar wij zorgen ook altijd voor een paar kindvriendelijke opties. Denk aan knakworsten, hamburgers of spareribs. Laat ze hun bord zelf vullen met sausjes, stokbrood en rauwkost. Ook leuk: maak aan het einde van de avond gezellig marshmellows met ze. Hun avond kan dan niet meer stuk. Ook leuk is het neerzetten van een limonade fontein, waar de kinderen zelf drinken kunnen pakken. Wij zetten hier altijd een grote bak met rietjes naast. Zo drinken ze toch lekkerder. Wij kiezen voor herbruikbare rietjes omdat deze duurzaam zijn én veel lekkerder drinken dan papieren rietjes. Na afloop gooi je ze gewoon in de afwas.

Kindertafel

Vergeet tijdens de barbecue niet om een gezellige kindertafel klaar te zetten. Hier kunnen de kids samen eten, kletsen en knoeien. Opvoeden doe je morgen wel weer; tijdens een barbecue mag er best wat rommeliger gegeten worden. Zijn de kinderen wat jonger en hebben ze jullie hulp nodig bij het eten? Plan dan dat de kinderen eerst eten en jullie pas als zij weer aan het spelen zijn. Zit iedereen een stuk rustiger!

Oppas

Hebben jullie een wat groter feest, met heel veel kindjes? Je zou dan kunnen overwegen jullie oppas te vragen om een paar uur te komen helpen. Hij/zij kan het eten van de kinderen begeleiden en aan het einde van de avond vast wat opruimen. Zo zit jij een stuk relaxter en heb je meer tijd voor jullie volwassen gasten.

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook