fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kinderyoga als natuurlijke balans voor je kind

Lijkt het soms wel of je kind de RedBull fabriek heeft overvallen? Is hij niet te stoppen en kan zelfs dat kindje met ADHD jouw druktemaker niet bijhouden? Dan is het misschien een goed plan om op zoek te gaan naar een positieve manier om deze energie in bedwang te leren houden. Kinderyoga is één van die manieren en wordt steeds populairder. 

Kinderen-moeder-yoga-spiritualiteit-dp

Waarom kinderyoga?

Waar yoga voor volwassenen al jaren super hip is, stijgt nu ook de vraag naar kinderyoga exponentieel. In een wereld vol impulsen, snelheid en oppervlakkigheid kunnen sommige kinderen maar moeilijk hun draai vinden. Dit kan zich uiten in extreme drukte, vermoeidheid, slapeloosheid en concentratieproblemen. Het vinden van innerlijke rust kan heel veel kinderen helpen om meer uit zichzelf te halen. Natuurlijk is yoga niet alleen goed voor het vinden van innerlijke rust en veel kinderen vinden het erg leuk. Lichamelijk heeft het ook een positief effect op je houding en spier- en gewrichtsontwikkeling.

Hoe pak je het aan?

Ga op zoek naar een leuke yoga school met kinderlessen! Ook al sta je elke ochtend op de mat en kan Baba Ramdev nog wat van je leren, ga toch op zoek naar een externe partij. Het draait bij kinderyoga niet alleen om innerlijke rust en lichamelijke ontwikkeling, het is ook een leuke manier om andere kinderen te ontmoeten. Wat vooral belangrijk is, is plezier!

Welke yoga scholen bieden kinderyoga aan?

Er zijn niet nog niet zoveel kinderyogascholen als normale yogascholen. Toch zijn ze vindbaar door het hele land en dan met name in de randstad. Zoek op Google en gij zult vinden!

Wereld Yoga Dag

Op zondag 23 februari is het weer Wereld Yoga Dag! Op deze dag wordt er wereldwijd een 24-uur durende yogamarathon gehouden. Wees niet bang, je staat niet de volledige 24 uur op de mat. Iedereen doet mee tussen 11:00 en 13:00 uur, volgens je eigen tijdzone. De bedoeling van dit initiatief is om geld in te zamelen voor de opvang van vluchtelingen vanuit Syrië. Dit is een initiatief van Oxfam.

logo
Waar kan je meedoen?

Yoga Maya, Rotterdam
Natural Yoga, Amsterdam
Yoga Sadhana – City Yoga Retreat Vlissingen, Vlissingen
fasah, Middelburg
Samana Yoga Center, Amsterdam
EkhartYoga.com, Lelystad
Yoga Praktijk Bliss&Balance, Delfgauw
Coëxistentie, Delft
Satyam Yoga | Hatha yoga school, Deventer
Soulful Studio, Amsterdam
Yogilicious – Yoga Studio Meppel, Meppel
Yoga en Therapiecentrum Puur Beweging, Utrecht
En Forme, Zoetermeer
KIDSYOGA, Wageningen
Yoga Meditatie Centrum, Gasselternijveen
Yoga Nieuw-West, Amsterdam
Satyakama Yoga, Kerkrade
Meer info
Kijk voor meer informatie op www.worldyogaday.net of op de website van één van de deelnemende yogascholen.

1 reactie

yoga rotterdam -

kinderen kan je nog kneden en op de juiste manier alvast aan sturen

Reageer ook