fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kinderdagverblijf hangt een impactvolle boodschap op waar veel ouders van kunnen leren

Ik kan met zekerheid zeggen dat er niks of niemand in de wereld is, die vaker in mijn aanwezigheid dan mijn smartphone. Logisch, want ik heb hem nodig voor mijn werk, mijn sociale leven en ook regelmatig een stukje ontspanning. Niks mis mee, zo lang je hem ook kunt wegleggen op de momenten dat er iets anders is wat nog veel belangrijker is, zoals je kinderen. 

Doe je telefoon weg!

Moeder Juliana Farris Mazurkewicz postte recentelijk een foto van een boodschap die ze op het kinderdagverblijf van haar kind had gespot. Het personeel van het kinderdagverblijf was er zo klaar mee om te zien dat ouders alleen maar oog voor hun telefoon hadden bij het ophalen van hun kinderen, dat ze besloten in actie te komen.

“Je bent je kind aan het ophalen! STOP JE TELEFOON WEG!!!! Je kind is blij om je te zien! Ben jij blij om je kind te zien? We hebben kinderen gezien die hun ouders hun werkjes willen geven, maar de ouder zit op zijn telefoon. We hebben een kind “mama, mama, mama…” horen zeggen, maar de ouder heeft meer aandacht voor de telefoon dan voor het eigen kind. Het is verschrikkelijk. Doe je telefoon weg!” schrijft het kinderdagverblijf.

Kinderdagverblijf hangt een impactvolle boodschap op waar veel ouders van kunnen leren

Terecht of te ver?

De foto is op Facebook inmiddels al meer dan 440.000 keer gedeeld. Ook wordt er flink gereageerd op de foto, door zowel mensen die het er mee eens zijn, als mensen die het wat ver vinden gaan.

Hoe denk jij hierover? Zouden ouders hun telefoon mogen gebruiken wanneer ze hun kind van het kinderdagverblijf, de crèche of school ophalen? En vind je het de rol van de school om zich hiermee te bemoeien? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook