fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kids in de luiers? Dit zijn onmisbare tips!

Als moeder van twee jonge kinderen, verschoon ik me helemaal het leplazarus. Ooit las ik dat je in het eerste levensjaar van je kind ruim 2500 luiers verschoont. Met twee kinderen kan ik wel stellen dat ik tegen de 10.000 luiers moet hebben verschoond. Mijn luiertips zijn dus officieel die van een ervaringdeskundige (of zeg maar gerust professional), haha! Benieuwd naar mijn onmisbare luiertips? Lees dan mee!

Nooit meer misgrijpen

Zeker één keer per maand komen we tot de ontdekking dat alle luiers ineens op zijn. Hoe kan het dat zo’n essentieel voorwerp in ons huishouden, op kan zijn? Het begint er mee dat ik luiers erg duur vindt en ze dus eigenlijk liever niet koop. Het kopen stel ik vaak zo lang uit, dat er nog slechts één of twee exemplaren liggen wanneer ik met een nieuw pak thuiskom. Daarnaast zijn de verpakkingen vrij groot en dus onhandig als ik weinig ruimte in de boodschappen tas heb. Maar wist je dat er ook zoiets als een luierabonnement bestaat? Hierbij ontvang je automatisch voldoende luiers en grijp je nooit meer mis!

Diverse verschoonplekken

Toen wij van een gelijkvloers appartement naar een huis met trappen verhuisden, heb ik dat geweten ook. In Amsterdam verschoonden wij de kinderen meestal in hun slaapkamer. De kamertjes grensden zo goed als aan de woonkamer. In ons nieuwe huis bevonden de kamers zich boven en was het verschonen ineens een enorme klus. Vooral omdat Sophia tijdens de verhuizing nog geen twee was en Helena 2 maanden. Ik liep mij een ongeluk, totdat ik me realiseerde dat je een kind helemaal niet op de commode hóéft te verschonen. Beneden hebben wij nu een aankleedkussen, doekjes, zakjes en een heleboel luiers liggen. Dat scheelt heel wat traplopen!

Het ‘snel-weg-pakket’

Het gebeurt me regelmatig dat ik op tijd ergens moet zijn met de kinderen, maar dat eigenlijk niks klaarstaat. Toen de kids nog klein waren had ik een enorme luiertas, waar altijd flesjes, speentjes, doekjes en luiers inzaten. Inmiddels heb ik afscheid genomen van het bakbeest, maar kom ik er wel achter dat ik regelmatig luiers en billendoekjes vergeet als ik wegga. Ik heb tegenwoordig dus weer gewoon een ‘snel-weg-pakket’ klaarliggen. In deze compacte toilettas zitten 4 luiers, 1 pak doekjes en 4 luierzakjes. Als ik thuiskom vul ik de toilettas direct weer aan en leg hem klaar bij de deur. Mega handig.

Delen met andere moeders

Heb jij op dit moment een klein kind in de luiers? Dan hoop ik echt dat je wat aan deze tips hebt! Deel ze ook gerust met andere moeders. Als ik deze dingen 4 jaar geleden had geweten, was mijn leven toen een stuk makkelijker geweest 😉

1 reactie

Joris -

Als je luiers duurt vindt, kun je beter groots inslaan als ze in de aanbieding zijn. En dan zoveel tot ze wéér ik de aanbieding zijn. Dan zijn ze niet elke maand wel een keer op én hoef je geen evident te duur abonnement af te nemen. Maar ja, die partij betaalt waarschijnlijk om hier een linkje te krijgen…

Reageer ook