fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kaylee haalt hondenvoer bij de Dierenvoedselbank: “Mijn hond heeft zo geen last van mijn schulden”

33 jaar oud en diep in de schulden: zo had Kaylee het leven niet voor zich gezien. Toch gebeurde het haar. Vlak na het kopen en verbouwen van haar eerste huisje verloor ze haar baan. Omdat ze de hypotheek niet meer kon betalen, moest ze haar eerste huis al binnen een jaar weer te koop zetten. Met € 20.000 verlies verkocht ze het.

Al het spaargeld

“Overal hoorde je over de aantrekkende economie, lage rente en goede huizenmarkt. Dit is het moment om te kopen, dacht ik dan ook. Ik had een vaste baan, wat spaargeld op de bank en ik besloot het erop te wagen. Samen met een makelaar ging ik op pad en kocht mijn eerst huis. Het moest nog flink opgeknapt worden, maar als ik veel zelf zou doen en al mijn spaargeld gebruikte, moest dat lukken.”

Trots

Binnen een week heeft Kaylee een hypotheek en vier weken later is de overdracht van het huis. “Wat was ik trots! Eindelijk mijn eigen plek, waar ik kon doen en laten wat ik wil. Samen met vrienden toverden we het huis binnen twee maanden om tot een gezellig stulpje en ik kon verhuizen.”

Mopshond Molly

Snel na de verhuizing, neemt Kaylee nog een grote beslissing: ze neemt een hond. “Ik wilde altijd al een hond, maar in mijn huurwoningen kon het nooit. Nu had ik mijn eigen huis en ik kon het eindelijk doen. Ik adopteerde mopshond Molly. Ze woonde bij een oudere dame die niet meer voor haar kon zorgen en ik wilde haar wat graag een fijn thuis bieden.”

Werkloos

Kaylee en Molly zijn direct beste vrienden. “Het is zo’n lief beestje. Elke keer als ik haar blij zag rondrennen, wist ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt om haar in huis te nemen.” Helaas krijgt Kaylee vrij snel na het in huis nemen van Molly, te horen dat haar functie werd opgeheven. “Ik had dit helemaal niet zien aankomen en ik kon het niet geloven, maar in één klap was ik werkloos. Ter compensatie heb ik nog wel wat geld meegekregen, maar dat was nooit genoeg. Ik had immers net een eerste huis gekocht en had hoge vaste lasten.”

Schulden

Kaylee blijft positief en gaat meteen op zoek naar een baan. “Ik dacht dat dit makkelijk zou zijn in deze tijd, maar niets bleek minder waar. Na drie maanden had ik nog steeds niet en ook mijn compensatie geld was inmiddels bijna op. Ik kreeg een uitkering, maar dit was bij lange na niet genoeg om de hypotheek mee te betalen. Via vrienden heb ik nog geprobeerd om geld te lenen, maar dit is niet gelukt. Het huisje heb ik met pijn in mijn hart verkocht. Door de verbouwing en doordat het huis te weinig tijd heeft gekregen om in waarde te stijgen, heb ik hier € 20.000 verlies op geleden.”

Dierenvoedselbank

Radeloos is Kaylee, die nu samen met hondje Molly in een huurhuis woont. “Gelukkig krijg ik huursubsidie en zorgtoeslag, maar door het afbetalen van mijn schuld houd ik maar weinig geld over. En ik heb niet alleen mijzelf om voor te zorgen, maar ook Molly. Zelf kwam ik in aanmerking om bij de Voedselbank eten te halen. Dit was zo fijn, want zo had ik in ieder geval elke dag te eten! Hier vertelden ze mij dat ik ook voor hondje Molly voer kon krijgen, namelijk bij de Dierenvoedselbank. Hier ben ik zo blij mee. Mijn hondje heeft zo geen last van mijn schulden.”

Geen huisdier kunnen betalen

Sommige mensen vinden het scheef wanneer mensen een huisdier hebben, terwijl ze dat eigenlijk niet kunnen betalen. “Ik snap dat wel, het is ergens ook niet logisch. Maar aan de andere kant: een kind doe je toch ook niet weg als je het een periode niet zo goed hebt financieel? Zo zie ik dat ook met huisdieren. Toen ik Molly in huis nam, was mijn situatie nog echt anders. Ik zou nooit een huisdier nemen wanneer ik al in deze situatie zat, maar nu neem ik alle hulp graag aan.”

Dankbaar

Ook het oude baasje van Molly helpt Kaylee. “Zij betaalt de verzekering van Molly. Zo kan ik altijd naar de dierenarts wanneer er iets is. Als ik mijn schulden heb afbetaald en ik heb weer wat meer te besteden, betaal ik haar natuurlijk terug. Ik ben haar, de Voedselbank en de Dierenvoedselbank eeuwig dankbaar.”

Positief

Het tij lijkt overigens te gaan keren voor Kaylee. “Ik heb volgende week een tweede sollicitatie gesprek bij een heel leuk bedrijf. De kans is groot dat ik snel weer een baan heb en alles weer op de rit kan krijgen. Het blijft dan natuurlijk nog even zuinig leven, maar ik kan dan snel weer op eigen benen staan.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al op Instagram? Hier krijg je een kijkje achter de schermen van Damespraatjes én in ons privé leven!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Diana -

Respect dat je de liefde voor je hondje boven de situatie zet, je zou ook kunnen zeggen ik doe hem weg meer een zorg minder. Laat iedereen maar oordelen, iedereen kan in zo’n situatie terecht komen en goed dat die voorzieningen er zijn zeker ook voor huisdieren. Hopelijk snel weer een leuke job 🙂

Reageer ook