fb
Damespraatjes Damespraatjes

Katharina en haar man zijn swingers: “Het heeft ons huwelijk gered”

Na twintig jaar huwelijk wisten Katharina en haar man Philip dat er iets moest veranderen. De kinderen waren allemaal uit huis, de sleur bereikte een dieptepunt en hun relatie leek steeds meer op die van een broer en zus. Gelukkig hebben Katharina en Philip het tij op tijd weten te keren en vertellen daar graag over.

Gelukkig en verliefd

 

“Dat seks met anderen ons huwelijk zou redden, had ik tien jaar geleden nooit gedacht”, start Katharina ons gesprek. Ik zit bij haar en Philip op de bank en kijk naar een stel dat gelukkig en verliefd lijkt. “En dat zijn we ook”, zegt Katharina als ik dit tegen ze vertel. “Dat is overigens pas sinds een paar maanden weer zo. Een jaar geleden zaten wij er heel anders bij…”

Seks onder de douche

Je ziet het bij meer stellen die lang getrouwd zijn: de spanning is eraf. “Ook bij ons gebeurde dat. Langzaam maar zeker. Zo langzaam dat het je pas opvalt als het eigenlijk al te laat is. Bij mij kwam dit punt toen de kinderen allemaal uit huis waren. Ik had me altijd voorgesteld dat onze relatie dan een nieuwe fase in zou gaan. Dat we op zondagochtend weer uren met elkaar in bed lagen, we weer seks in onder de douche zouden hebben en romantische tripjes met elkaar maakten. Het was erg confronterend dat dit niet gebeurde. Alles bleef hetzelfde. Geen seks, geen passie, geen romantische tripjes.”

“Ik wil weer neuken”

Snel trekt Katharina aan de bel bij Philip. “Ik kon het wel zo laten aanmodderen, maar daar had ik geen zin in. Op een vrijdagavond trok ik de stoute schoenen aan, schonk Philip een glas wijn in en zei: ‘ik wil weer neuken’. Je had zijn gezicht moeten zien. Hij verslikte zich bijna in zijn eerste slok Merlot.” Philip moet lachen. “Haha! Ik had haar al jaren het woord ‘neuken’ niet meer horen gebruiken.”

Nieuwe prikkel

In het gesprek komen Philip en Katharina er al snel achter dat ze nog heel veel om elkaar geven, maar op deze manier samen geen toekomst in het huwelijk zien. “We wilden allebei wel weer seks, maar wisten dat het op de ‘oude manier’ niet meer ging gebeuren. We zochten een nieuwe impuls. Een nieuwe prikkel. Maar waar die prikkel vandaan moest komen? Dat wisten we allebei niet zo goed.”

Parenclub

Katharina en Philip spreken af allebei een lijstje te maken met ideeën om hun seksleven nieuw leven in te blazen. “De week daarop zouden we weer samen wijn drinken en de lijstjes bespreken, maar al op woensdagavond kwam Philip met een voorstel: ‘zullen we een keer naar een parenclub gaan?’ Ik moet eerlijk toegeven dat ik er tot dan toe nooit over nagedacht had, maar besloot toch ‘ja’ te zeggen. Wie niet waagt, wie niet wint.”

Geen succes

Die vrijdag zitten Philip en Katharina in de auto naar een parenclub aan de andere kant van het land. “We wilden niemand tegenkomen die we kenden, dus vonden het slim om niet te dicht bij huis te blijven. Toen we in de club aankwamen bleek er inderdaad niemand te zijn die we kenden. Sterker nog: er was helemaal niemand. Haha! We zijn weer in de auto gestapt, hebben een burger bij de McDonalds zitten eten en zijn naar huis gereden.”

Website voor swingers

De parenclub was geen succes. “Ik kwam daarom met het voorstel om eens een kijkje te nemen op een website voor swingers. Ook Philip vond dat een goed idee. Met klamme handjes en een glas wijn doken we achter de laptop en maakten een profiel aan. Het duurde een week of twee voordat we de eerste reactie binnen hadden van een stel waar wij het ook mee zaten zitten. We kregen wel meer aanvragen, maar wilden alleen afspreken als zowel Philip als ik een goed gevoel bij het stel had.”

Met een andere vrouw

Snel volgt een eerste afspraak. “We vonden het allebei reuze spannend. Gelukkig hadden we meteen een fijne klik met het stel en na een uitgebreide kennismaking en een paar gin-tonics barstte het los. Ik zal niet in detail treden, maar ik kan wel verklappen dat het een van de meest geile dingen ooit was. Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden om Philip intiem te zien zijn met een andere vrouw. En hij had andersom precies hetzelfde.”

Weer seks met elkaar

Philip en Katharina hebben nu regelmatig afspraakjes met andere stellen. “Maar, we hebben ook steeds vaker weer seks met elkaar. Het swingen was die boost. De nieuwe impuls. Niet alleen hebben we weer meer plezier in seks, maar genieten gewoon veel meer van elkaar. Ik hoor van vriendinnen om mij heen dat ze met vergelijkbare problemen lopen en de passie missen. Maar weinig mensen doen er wat aan en ik wil iedereen stimuleren dat wél te doen. Bij ons heeft het ons huwelijk gered.”

Meepraten over het verhaal van Katharina en Philip? Dat kan in de comments onder dit artikel. 

Reageer ook