fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kate Middelton vertelt over zware tijd na bevalling: “Heel veel alleen met kleine baby”

Als ik terugblik op mijn verlofperiode na mijn zwangerschappen, moet ik concluderen dat ik er niet zo van heb genoten zoals ik had verwacht dat ik er van zou genieten. Ward was veel weg, ik had een permanent slaapgebrek en de hormonen die door mijn lichaam gierden deden mij geen goed. Tel daar nog alle onzekerheden van het krijgen van een baby bij op en je kunt je wel voorstellen dat dit niet de makkelijkste periode uit je leven is. Althans, voor heel veel vrouwen dan!

Weer mezelf

Pas toen ik weer ging werken, er ritme in het slapen en voeden kwam en ik weer leuke dingen met Ward ging doen, voelde ik mij langzaam mezelf worden. Al met al heeft het na beide bevallingen best even geduurd!

Geïsoleerd en afgesneden

Wie ook een zware tijd had na haar bevalling, is Kate Middleton. Tijdens een bezoek aan een kindercentrum is ze plots verrassend open. “William draaide veel nachtdiensten en ik zat hier, met een kleine, kleine baby middenin Wales. Het was zo geïsoleerd, zo afgesneden. Ik had helemaal geen familie om me heen” vertelt ze over de eerste periode met baby George, die ze vanwege Williams functie bij de luchtmacht in Wales doorbrachten.

Opvoedadvies met elkaar delen

Kate bezocht het kindercentrum om ‘The Five Big Questions’ -een nieuw initiatief- te promoten. Hiermee worden ouders opgeroepen om opvoedadvies met elkaar te delen.

Altijd zwaar

Ik vind het heel goed dat er steeds meer ‘bekende moeders’ delen dat ook voor hun de eerste periode met een baby niet makkelijk is. Je kunt dan wel veel geld hebben en een team van mensen die je veel taken uit handen nemen, zwaar blijft het altijd.

Hoe heb jij de periode na je bevalling ervaren? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook