fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka’s top 10 van ergernissen tijdens het winkelen

Zo in het voor- en najaar begint het te kriebelen. Dan wil ik nieuwe kleding voor de zomer en winter. Niet veel, want de basisstukken waar stylisten het altijd over hebben, hangen in mijn kast. Ik noem een ‘goede spijkerbroek’, een ‘zwarte broek’, een ‘blouse voor netjes’ en een ‘zwart jasje’ dat je overal mee kunt combineren. Maar ik wil shirtjes in modekleuren. Broeken met de juiste pijpen. Dat wil ik. Dus ga ik op jacht.

Ik ben een vrouw met een missie in het winkelcentrum. Gefocust. Wetende wat ik wil. En als ik het niet weet, kom ik er tijdens het winkelen wel achter. Niets is zaliger als ik het juiste kledingstuk vind. Dat het past. Dat ik het kan betalen. Ik winkel overigens het liefst in mijn eentje. Zeker als ik echt iets zoek voor een bepaalde gelegenheid.

Mijn focus houden valt niet altijd mee. Want ach, wat ik kan ik me soms mateloos ergeren als ik aan het shoppen ben. Samen met vriendin Mieke stelde ik een top 10 van ergernissen tijdens het winkelen op.

Top 10 van ergernissen

Met stip op 1: opdringerige verkoopsters. Die me besluipen als ik de drempel overstap. Vanuit het niets aan me vragen of ik ‘even lekker wil rondkijken’. En dat ‘als ik hulp nodig heb ik ze kan roepen’.

  1. Geen spiegel in het pashokje maar daarbuiten. Wil je niet. Je wil zelf eerst even kijken voordat je je toont aan wachtende mannen die verveeld op hun vrouw wachten maar stiekem jou met hun ogen uitkleden
  1. Mensen die schaamteloos bij de kassa negen euro en veertig cent in klein geld uittellen
  1. Kledingstukken zonder prijskaartje. Heb je net het perfecte shirt gevonden, hangt er geen prijskaartje aan.
  1. Verkoopsters die met elkaar hun weekend doornemen terwijl jij voor veel te veel geld twee broeken afrekent.
  1. Mensen die in een drukke winkelstraat zomaar opeens gaan stilstaan.
  1. Hondsbrutale vrouwen die voordringen bij de kassa.
  1. Scootmobielrijders die achteruit een winkel uit willen tuffen als het ook vooruit (en zoveel sneller) kan.
  1. Ondergoed passen in een pashokje met daarin afschuwelijk fel licht.
  1. Verkoopsters die schoenen die je niet goed passen toch willen aansmeren. “Maar als je er een zooltje in legt, dan slip je niet” of: “laat je ze toch even oprekken bij de schoenmaker?” Nee. Nee. Neeeeeee. Ik wil schoenen die gewoon gelijk goed zitten.

Waar ergeren jullie groen en geel aan als jullie winkelen? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig J  

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook