fb
Damespraatjes Damespraatjes

Karin shopt online haar outfit bij elkaar

Ik ben een beetje huiverig van kopen bij internetshops. Niet dat ik die onlinewinkeliers niet vertrouw, maar ik weet nooit zo goed hoe iets eruit ziet. In het echt dan. Als ik een model een shirt zie showen, denk ik: ‘Ja, haar staat het leuk, maar hoe oogt het als ik het draag?

Vriendin Thera (43) wuift alle bezwaren die ik heb weg. Bezwaren? Ja, want ik heb er meer. Ik twijfel altijd aan de kleuren van kleding. Is dat roze truitje echt roze, of neigt het meer naar rood? En de maat. Thera blijft wuiven. “Luister schat, je kunt rustig online shoppen. Als het niet past of tegenvalt, kun je het retourneren. Soms heb je even geen tijd om naar de winkel te gaan, dat doe je de volgende keer dan maar weer.”

Favoriet merk
Ze heeft gelijk. Ik heb een aantal favoriete merken. Een daarvan is 10days dameskleding. Vooral de wrappers van dit merk zijn ideaal; hemdjes die overal mooi onder staan. Ik kende het merk niet totdat ik in mijn favoriete winkel kwam. De verkoopster liet het me zien, ik trok het aan en was om. Vanaf het eerste moment. De hemdjes heb ik vele kleuren. Inmiddels heb ik mijn collectie uitgebreid met blousjes, een lekker dik vest en T-shirts.

Winterjas
Thera zit naast me achter de laptop. “Kom, geef me een arm, dan gaan we lekker shoppen,” grapt ze. In de dameskleding webshop zie ik lekkere jassen. En een nieuwe winterjas heb ik nog nodig. Want de jas die ik achttien kilo geleden paste, is nu wel heel erg ruim. Ik word enthousiast en mik van alles in mijn virtuele mandje. Thera grijnst. “Ik wist wel dat je het leuk zou vinden.”

Vijf tips
Ze geeft me nog wat goede tips die ik ter harte neem.

1. Wachtwoord. Zorg voor een sterk wachtwoord dat moeilijk is te kraken. Maak gebruik van getallen en leestekens.

2. Vertrouwen. Check of de webshop waar je winkelt te vertrouwen is. Lees reviews van mensen die er eerder kochten.

3. Levering. Veel webshops leveren de goederen als je die voor een bepaalde tijd besteld, de volgende dag aan huis of brengen ze naar een afhaalpunt. De komende maand wordt dringen in de webshops. Wacht dus niet te lang met shoppen als je je feestkleding op tijd wilt dragen.

4. Betalen. Als je winkelwagentje gaat afrekenen, gebruik dan een veilig betaalmiddel. Je kunt save geld overmaken via iDeal of gebruik je creditcard om te betalen.

5. Bij twijfel. Soms voelt een webshop niet goed. Je weet niet waarom. Misschien oogt het onbetrouwbaar. Op de site van Opgelicht Alerts kun je checken wat de nepwebshops zijn.

Het shoppen op internet is me prima bevallen. Ik blijf het doen en ga ook nog gewoon naar mijn favoriete winkel waar ik altijd een heerlijke cappuccino krijg aangeboden.

Koop jij regelmatig online? Hoe bevalt dat? Nooit teleurgesteld? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Deel ze met ons in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook