fb
Damespraatjes Damespraatjes

Karin shopt online de zomergarderobe voor haar mannen bij elkaar

Toen ik zwanger was, wilde ik graag weten of er een jongen of een meisje in mijn buik zat. Tot twee keer toe beviel ik van een jongen. Dolblij was ik daarmee. Nog steeds trouwens. Een voordeel van jongens, is dat je niet lang hoeft na te denken over kleding. Het ‘wat moet ik aan-dilemma’ is in Huize Brekelmans nooit aan de orde. Wat ik soms toch ook wel jammer vind.

Als je mijn kledingkast opendoet, zie je kleding in voornamelijk schutkleuren. Zwart. Grijs. Legergroen. Sinds een jaar heb ik daaraan de kleur rood toegevoegd. Waar ik mijn  hele leven al een zwak voor heb: patroontjes. Ik heb bloesjes, uiteraard overwegend zwart, met roze roosjes. Grijze truien met witte sterretjes en een legergroen T-shirt met gouden ananasjes erop. Want daar ben ik dol op. Ik zoek er ook echt naar en dat kost soms wat tijd, maar dat heb ik er graag voor over.

Doe er maar gelijk twee, mam
Met kleding kopen voor mijn twee mannen van acht en tien jaar ben ik snel klaar. Want wat zij willen: een spijkerbroek met iets erop. Klaar.  Zit de spijkerbroek goed? Prima, koop er dan maar gelijk twee, mam, kunnen we weer lekker naar huis. Toen ze kleiner waren, gingen ze vrolijk met me mee shoppen. Konden ze uren naar zichzelf kijken en gekke bekken trekken in de passpiegel terwijl ik leuke outfitjes voor ze uit de rekken griste. En toch, toch keek ik altijd even met een schuin oog naar de meisjesafdeling. Naar de rekken vol vrolijke kleuren en patronen.

Online shoppen
Daar hingen ze, de jurken in pastelkleuren met poesjes erop. Zwarte bloesjes met roze rozen. Stoere broeken met extra veel zakken. Veel leuker dan het donkerblauw van mijn mannen. Tegenwoordig shop ik vooral online. Bob en Tom hebben geen zin meer om mee te gaan naar de winkel en mij ontbreekt het vaak aan tijd om uitgebreid te winkelen. Ik heb een aantal favoriete sites waar ik regelmatig neus. Een voordeel van thuis kleding kopen is dat ik allerlei leuke merken heb gevonden, die ik nooit in winkels heb zien hangen.

Like Flo
Zo ben ik fan van Like Flo, Cars Jeans en Pontus. Kleren van deze merken zitten comfortabel (het belangrijkste vinden mijn mannen) en zien er ook nog eens leuk uit (vind ik het belangrijkste). T-shirts met coole prints en coole kleuren. Niet het standaard blauw, grijs en zwart. Regelmatig zie ik gave roze shirts voorbij komen. Voor Tommie kan ik die kopen, die vindt het prima om te dragen, maar Bob weigert die kleur te dragen. Gelukkig heeft Like Flo ook veel groen in de collectie zitten en dat vindt mijn oudste een prachtige kleur. En als ik mijn virtuele winkelmandje naar de kassa duw, valt het me altijd weer op dat het nog heel betaalbaar is ook.

Slippers!
Ik ben nu alvast aan het kijken voor de zomercollectie zodat ik niet naast het net vis wat maten betreft. Korte broeken en T-shirts. En niet te vergeten: slippers. Laat die zomer maar komen….

 

Reageer ook