fb
Damespraatjes Damespraatjes

Karin Luiten organiseert Antipakjesavond-matinee in Amsterdam

Antipakjesavond? ANTIpakjesavond?! Jeetje, dat klinkt niet goed… Pakjesavond draait toch juist om pakjes? Maar nee, antipakjesavond niet. Deze avond draait volledig om eten, eten dat niet uit pakjes komt.

Niets ten nadele van Sinterklaas, maar twee jaar geleden introduceerde Karin Luiten het begrip ‘Antipakjesavond’ om juist in de decembermaand aandacht te vragen voor de overdaad aan pakjes waarmee wij in Nederland koken. De antipakjesavond-matinee is een kleinschalige markt waar deelnemers hun thuis dan wel ter plaatse bereide gerechten aan de man brengen. Dat kan variëren van chocopasta en kippensoep tot hachee of roze koeken. Gerechten worden tegen een schappelijk prijsje verkocht, maar onderling ruilen mag ook (‘1 bakje nasi voor 2 brownies’).

Deelnemen
Wil je zelf ook meedoen met koken of gewoon lekker eten komen proeven? Dat kan!

Waar: Restaurant Fifteen in Amsterdam, goed bereikbaar met zowel openbaar vervoer als auto.
Wanneer: zondag 2 december
Hoe laat: 12.00 tot 16.00 uur
Toegang: Gratis voor deelnemers. €2,50 voor bezoekers.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op de speciale website www.antipakjesavond.nl of ga naar het ‘Antipakjesavond-matinee facebook-event‘.

Karin Luiten
Karin Luiten van Koken met Karin is de bekendste antipakjeskok van Nederland met haar website www.kokenmetkarin.nl en weblog koken.blogo.nl 
Ook kookt, schrijft en illustreert ze voor dagblad Trouw en diverse tijdschriften. Eerder verschenen 5 bekroonde kookboeken en 5 scheurkalenders van haar hand. Haar nieuwste boek Handboek Oven verscheen in september 2012.

Reageer ook