fb
Damespraatjes Damespraatjes

Karin legt uit waarom iedereen zou moeten hoelahoepen

Het was in een vlaag van verstandsverbijstering. Voor ik het in de gaten had, lag de enorme doos in mijn karretje. Bob wees verbaasd op het pak. “Wat is dat mam?” Hij bestudeerde de mevrouw op de doos. Ze had haar maatje zero in een vrolijk gekleurd gympakje gepropt. “Het is een hoelahoep,” beantwoordde ik de vraag van mijn kind. Een wat?!

Gestrande hoepelcarrière
Ik herinnerde me dat ik zo’n ding ook had toen ik een jaar of acht was. Want het was hip. En om niet buiten de boot te vallen bij mijn vrienden, had ik er één. Een gele met glitters. De hoepel zag vaker de grond dan mijn meisjesheupen. De populairste meisjes van de klas konden het natuurlijk wel. Met twee vingers in hun neus draaiden ze het ding rond hun lijf. Hielden ze uren lang vol. Mijn hoepelcarrière strandde vrij snel. Op Koninginnedag kregen we er een gulden voor. Toch nog.

Wat moet je daar nou mee?
Jaren later heb ik er dus weer één aangeschaft. Met een volwassen brein en met mijn volle verstand. Doelbewust pakte ik de doos uit het schap en rekende ‘m af. Als ik thuiskom, trekt Robert zijn wenkbrauwen op. “Een hoelahoep? Wat moet je daar nou mee?” Lief zet hij de ring in elkaar. Ruim een kilo draait rond mijn heupen. De hoepel klettert steeds op de grond. Op mijn laptop kijk ik naar filmpjes waar heel dunne sportieve meisjes mij vertellen dat ik niet als een zot met mijn heupen moet zwiepen, maar kleine bewegingen van voor naar achter moet maken. Eén voet voor de ander moet zetten en een beetje door mijn knieën moet buigen.

Ik doe wat ze zeggen. En ja hoor! Ze hebben gelijk. Zo gaat het veel beter. Ik heb de ruim een kilo wegende ring nu een week in huis en elke dag pak ‘m even. Hoelahoep ik vijf minuten. Mijn mannen vinden mij dat ik gek ben geworden. Laat ze maar kletsen, straks heb ik een killerbody op het strand. Want blij word ik als ik lees waar het allemaal goed voor is, dat van voor naar achter bewegen.

Waarom iedereen moet hoelahoepen:

  1. Het is makkelijk en goedkoop. Je kunt het overal doen. ’s Ochtends sta ik buiten, als het regent binnen. Je hoeft geen speciale kleding of schoenen aan.
  2. Het maakt je rug sterker. Door dagelijks de hoepel te pakken, verstevig je je rugspieren waardoor de kans op klachten kleiner wordt. Tijdens de beweging worden de rugspieren namelijk aan het werk gezet.
  3. Je krijgt er een eindeloze taille van. Je taille knapt enorm op van hoelahoepen en komt weer tevoorschijn bij dagelijkse trainingen. Ook je sixpack wordt zichtbaar. Nu aan de bak, betekent straks strak op het strand.
  4. Het is een calorieënkiller. Met tien minuten hoelahoepen verbrand je meer dan honderd calorieën. Dat is onwijs veel voor een sport die je gewoon in een paar minuten in je woonkamer kunt doen.
  5. Je humeur vaart er wel bij. Omdat je weet dat je veel calorieen verbrandt met hoelahoepen word je ervan zelf vrolijk van. Dat komt omdat je endorfine aanmaakt. Van dat stofje word je vrolijk en je krijgt er energie van. Die je weer kunt gebruiken om te hoelahoepen. En zo is het cirkeltje weer rond.

Hoelahoep jij ook? Wanneer doe je het en hoe lang houd je het vol? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk. Want we zijn razend nieuwsgierig.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook