fb
Damespraatjes Damespraatjes

Karin is om en wil nu ook een smartwatch

Soms gaat de technologie mij te snel. Kan ik het allemaal niet meer volgen. Word ik vreemd aangekeken als ik een hartslagmeter gebruik die is aangesloten op mijn mobiel. “Waarom heb je geen smartwatch? Dat is toch veel handiger?” zei mijn sportmaatje. Een wat?

Klein computertje om je pols

Inmiddels ben ik er achter dat een smartwatch een digitaal horloge is dat is uitgerust met een klein computertje dat in verbinding staat met je mobiele telefoon. “Zie het als een toevoeging aan je telefoon. Je kunt je smartwatch namelijk verbinden met je telefoon om bijvoorbeeld in één oogopslag je berichten te bekijken die je op je telefoon binnenkrijgt,” leert de internetsite simpele uitleg mij.

Wat kun je met een smartwatch?

Maar dat lijkt me handig. Emails die binnenkomen op mijn telefoon lezen op mijn smartwatch. Wat kun je nog meer doen met smartwatches?

  1. Hartslag meten. Als je regelmatig sport en je hartslag bijhoudt, kun je je hartslag meten met je smartwatch. Moet je natuurlijk wel een hartslagmeter hebben, anders lukt het niet.
  1. Stappen tellen. Ook zo benieuwd hoeveel stappen je op een dag zet? Het zijn er namelijk veel meer dan je denkt en als je er minder zet dan gedacht, loop je de volgende dag vast een stuk harder. De smartwatch houdt precies bij hoeveel je hebt gelopen op een dag.
  1. Muziek luisteren. Je smartphone kan je favoriete muziek afspelen. Heerlijk als je tijdens je lunch naar buiten gaat, gelijk wat stappen zet, een bankje zoekt en onder het genot van je favoriete band je bammetje eet.
  1. GPS. Leuk voor wie het wil weten: de smartphone houdt precies bij welke route je hebt gelopen. Dus als je fan van wandelingen maken bent, kun je zien waar je bent geweest. GPS is te volgen via GPS van je smartphone.
  1. Tijd weergeven. En ja, vanzelf. De smartphone geeft ook gewoon de tijd weer. Zowel analoog als digitaal. Ook de datum van de dag is ervan af te lezen.

Computertje om je arm

Ik speurde op internet, getriggerd door de vele mogelijkheden die een smartwatch biedt. Ik viel om van verbazing. Want het zijn echt super stijlvolle horloges. Zo verkoopt webshop Brandfield heel stijlvolle smartwatches van uiteenlopende merken. Een van mijn favoriete merken is Fossil smartwatches. Ik heb jaren een, weliswaar analoog, horloge van dit merk gedragen. Zij maken mooie, simpele sieraden. De Fossil smartwatches zijn chique. Je ziet amper dat je eigenlijk een computertje om je arm hebt.

Geen grote klokken

Een beetje kwijlen moest ik toen ik de Michael Kors smartwatches zag. Wat zijn dat een prachtexemplaren. Wat ik er zo mooi aan vind is dat het mooie sieraden zijn en geen sportieve grote klokken die van alles opslaan. Die zijn leuk als je aan het sporten bent, maar als ik aan het werk ben vind ik een joekel van een sporthorloge weinig chique.

Minder opvallend

Nou zijn er mensen die zeggen: ‘ja, maar je kunt toch net zo goed op je smartphone kijken? Dat is veel duidelijker?’ Ja dat klopt, maar een blik werpen op je smartwatch is minder opvallend. Tijdens een saaie vergadering kun je ongemerkt even je mail checken.

Ik weet nu al wat dit jaar boven aan mijn verlanglijstje voor de Kerstman staat…..

Wat vind jij? Is een smartphone handig of meer een ‘hebbedingetje’? Heb jij er een? Gebruik je hem veel? Vertel je ervaringen in de comments onder dit artikel. We zijn benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Anna -

Zelf ook niet van de smartwatch, een telefoon is meer dan genoeg. Ik heb een Esprit horloge. Heel mooi horloge en wat nog het allerleukst is is dat mijn aan de achterkant van de kast staat! Heel gaaf! Nooit geweten dat dat kon. Dit horloge heb ik : https://zilver.nl/esprit-dameshorloges/esprit-rose-dameshorloge-essential.html

Reageer ook