fb
Damespraatjes Damespraatjes

Karin en Sandra ontdekken Cappadocië vanuit een luchtballon

Als we nog op ons gemak winkelen op het vliegveld van Antalya, horen we onze namen door de luidsprekers schallen. We moeten boarden. Nu! Verschrikt kijken Sandra en ik elkaar aan, trekken een sprint naar de gate. Worden opgewacht en in een taxi geduwd. De vriendelijke medewerker van Corendon stelt ons gerust: de bemanning weet dat we er aan komen. Als we de trap van het vliegtuig opklauteren, kijkt Tom Romkes ons hoofdschuddend aan. “Waar waren jullie nou?” grijnst hij. Snel maken we nog een selfie. Het is de laatste van ons fantastische reisje naar Turkije.

Cappadocië

Corendon vroeg ons een paar weken terug om mee te gaan naar een van hun bestemmingen. “We willen jullie graag laten zien hoe mooi Turkije is. We trakteren jullie onder meer op een ballonvaart boven Cappadocië en een concert in Aspendos Theater, een Romeins theater dat tweeduizend jaar bestaat.” We keken elkaar aan: de ballonvaart leek ons magisch, ondanks mijn hoogtevrees. Toen ik de foto’s van de vaart zag, was ik verkocht: dit moest ik doen.

Vriendinnenuitje

Zondagavond laat vlogen we naar Kayseri. We werden omringd door door bloggers, vloggers en influencers die net zo opgewonden waren als wij. Mooie gesprekken werden gevoerd, informatie uitgewisseld. Midden in de nacht landden we. Met een bus reden we naar Cappadocië. Ik keek Sandra aan. Wat ontzettend leuk was dit om samen te beleven, als collega’s maar ook als vriendinnen.

Het werd langzaam licht toen we naar de enorme luchtballonnen liepen. Met zo’n twintig man klauterden we in het mandje. Ik haalde diep adem, terwijl Sandra vrolijk over de rand hing om de hoogte te bepalen. Het uitzicht was adembenemend. Een turflandschap dat is ontstaan door vulkaanuitbarstingen en kalksteen. Erosie en verwering heeft gezorgd voor een sprookjesachtig landschap. Een uur lang suisden we boven dat landschap, keken onze ogen uit. Genoten van de stilte.

 

 

vriendinnen-in-de-lucht

 

Grand Park Lara
Een aantal uur later zaten we in het vliegtuig, vol van onze ervaringen op weg naar Antalya waar we overnachtten in Grand Park Lara. We trokken onze bikini aan en holden naar het zwembad, samen met fotograaf Ahmet Polat. We namen een verkoelende duik en speelden een potje waterpolo. Al snel werden we door andere gasten van het hotel vergezeld. Met verschillende nationaliteiten speelden we alsof ons leven ervan af hing. Moe maar voldaan dompelden we ons daarna onder in het Hollandse feest dat Corendon voor ons had georganiseerd.

Ali B
“Klaar voor een feestje? Ik weet wel dat Xander de Buisonjé zou komen, maar ja die is ziek. Zeg nou zelf: jullie gaan er met mij zeker niet op achteruit,” grapt Ali B die dinsdag Alanya is ingevlogen om op te treden in het Aspendos, een Romeins theater dat in de tweede eeuw is gebouwd. Maar liefst tweeduizend mensen kunnen plaatsnemen op de stenen banken van het indrukwekkende gebouw. Voordat Ali B het theater betrad stond zangeres Karsu op het podium. Samen met drie muzikanten gaf zij een lieflijk optreden. De rapper uit Almere zette het theater op z’n kop. Sandra en ik zingen keihard mee. Hebben de avond van ons leven. Wat een topavond!

Naar huis
Om half twee liggen we die avond in bed. De wekker gezet, want de volgende dag gaan we alweer naar huis. Dat willen we helemaal niet, we willen gewoon blijven. Lekker aan het zwembad liggen, koele cocktails drinken. Want voor het leven doornemen en een drankje drinken hebben we talent, zo ontdekten we.

Dinsdag kwart om een uurtje of één stijgt ons vliegtuig op en koerst af op Schiphol. We kaarten na met onze nieuwe vrienden over onze trip. Met #DiscoverTurkey zet Corendon het land weer op de kaart. Sandra en ik hebben genoten. Kijken uit naar een volgende trip.

Karin van Leeuwen (44 jaar) schrijft vanuit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook