fb
Damespraatjes Damespraatjes

Karin draagt na jaren weer een stijlvol horloge

Ik weet nog dat ik mijn eerste horloge kreeg. Ik was er zo blij mee. Eindelijk kon ik zien hoe het laat het was. Buiten dat vond ik het ook stoer om zo’n mooi sieraad te dragen. Het was er eentje met een poppetje op de cijferplaat en een rood bandje. Het was het begin van een liefde voor horloges.

Verder geef ik weinig om sieraden. Ik heb een ring om die ik van mijn moeder kreeg toen ik mijn havo-diploma haalde en ik draag een kettinkje met een hartje eraan. Van een vriend kreeg ik toen ik dertig werd een prachtig horloge dat ik tot voor een jaar of twee nog steeds droeg.

Maar toen. Mijn horloge moest het afleggen tegen mijn smartphone. Waarom? Omdat ik op mijn telefoon ook kon zien hoe laat het was en ik horloges vooral uit praktisch oogpunt droeg. Omdat ik veel en regelmatig sportte, moest ik m afdoen. De kans op het sieraad kwijtraken lag altijd op de loer en was groot. Op den duur had ik vaker een klokje om mijn arm waarop ik mijn hartslag kon bijhouden dan ik kon zien hoe laat het was. Nee, mijn mobiel was een prima tijdmelder.

Na vijf jaar was mijn toestel aan vervanging toe. Ik besloot een grotere te kopen waarop ik makkelijker mailtjes kon tikken. Dat was handig voor mijn werk als schrijver. Ik kon mijn opdrachtgevers in nood waar ik ook was de helpende hand bieden. Toen de postbode mijn roze exemplaar thuisbezorgde maakte mijn hart een sprongetje. Wat was ie mooi! En groot! Zo groot dat ie niet meer in mijn kontzak paste zonder eruit te vallen, of gejat te worden. Helemaal niet erg. Of toch wel…

Ik had de tijd niet meer in een oogopslag bij me. Moest altijd mijn handtas uitkammen als ik wilde weten hoe laat het was. Onhandig. Dus ik besloot naar horloges te kijken. Gewoon oldskool de tijd om mijn pols. Het leek me ook leuk om verschillende kleuren en modellen te hebben. Dus moesten de klokjes niet al te veel geld kosten. Ik kwam terecht op de site Horloge.nl  en zag de horloges van Cluse. Stijlvolle horloges met een leren of metalen band. Past dus mooi bij elke outfit. En niet onbelangrijk: heel betaalbaar. Heb er gelijk twee besteld. Kan ik mooi afwisselen.

Draag jij altijd een horloge of gebruik je je telefoon of andere mensen als tijdmelder? Wat moet een horloge hebben voor jou? Wissel je ze af of draag je altijd dezelfde? Wij zijn benieuwd. Laat het ons weten in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook