fb
Damespraatjes Damespraatjes

Karin doet een soa-test op het toilet in een koffietentje

Een afspraak met de huisarts maken omdat je vermoedt dat je een soa hebt opgelopen, is niet echt leuk. Ondanks dat de dokter het normaal vindt, voel je je hoogstwaarschijnlijk een beetje ongemakkelijk. Het maken van een afspraak stel je uit, maar ondertussen verga je van de jeuk tussen je benen. Er moet iets gebeuren, zoveel is duidelijk. Een andere optie is de soa-test online bestellen.

Ruim honderdduizend Nederlanders lopen jaarlijks een soa op. En ondanks dat wordt er minder vaak een condoom gebruikt. Vooral jongeren gaan er nonchalant mee om met alle gevolgen vandien. Het probleem is dat je soms niet eens merkt dat je iets onder de leden hebt. Soa’s kunnen klachten veroorzaken, maar vaak niet. Wist je dat vrouwen van chlamydia onvruchtbaar kunnen worden? Wij vroegen een huisarts wat de symptomen voor deze ziekte zijn.

1. Pijn bij het plassen
2. Pijn in je onderbuik
3. Pijn bij seks
4. Pijn aan je anus
5. Vaginale afscheiding

Als je bovenstaande klachten hebt, is het verstandig een test te doen. En dat kan sinds een tijdje dus ook gewoon thuis. Hoe dan? Hoe kun je testen en wie gaat jou dan vertellen wat de uitslag ervan is? Je kunt bij testalize.me testen kopen. En dan?

Testen in koffietentje
Wij namen de proef op de som en mochten zelf ervaren hoe het gaat, zo’n test bestellen. Op de site van testalize.me kun je kiezen uit verschillende testen, al verkrijgbaar vanaf negenendertig euro, de helft goedkoper dan bij de huisarts. Het wordt in een blanco envelop bezorgd. Om te kijken hoe eenvoudig het is, hebben Sandra en ik de test meegenomen naar een koffietentje. Ik heb de test daar in de wc gedaan om aan te tonen hoe simpel het is.

Wattenstaafje
Met het bijgeleverde wattenstaafje kun je zelf een uitstrijkje maken. Je breekt, als je daarmee klaar bent, het wattenstaafje af bij het streepje en doet het in het bijgeleverde buisje. Dop erop en in de retourbox. Na 48 uur kun je online de uitslag opvragen met een unieke code. Mijn uitslag was negatief, niet zo verwonderlijk, want ik had geen klachten en niet het vermoeden dat ik een soa zou hebben. Na de test worden al je gegevens bij Testalize.me vernietigd. Je anonimiteit is dus gewaarborgd.

Wij snappen dat vooral jongeren dit een prettige manier van testen op soa’s vinden. Het is goedkoper dan de huisarts, het is makkelijk maar het belangrijkste is dat het betrouwbaar is.

Meer info? Kijk dan op Testalize.me!

Heb jij ervaring met het testen op een Soa? Wij zijn heel benieuwd naar jouw verhaal. Plaats je reactie hieronder bij de comments of mail naar [email protected] onder vermelding van soa testen.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Judy -

En als je dan een soa blijkt te hebben moet je alsnog naar je huisarts voor medicijnen of kun je die dan ook daar bestellen?

Reageer ook