fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kapster onthult het geheim van thuis je haren verven

Een jaar of tien geleden maakte ik een grote fout: ik besloot zelf mijn haar bruin te verven. Het bruine haar was redelijk goed gelukt, maar toen ik na een paar weken een lichtblonde uitgroei kreeg, wilde ik toch weer terug naar mijn eigen kleur. Ook het blonderen heb ik toen zelf gedaan en dit werd één groot drama… Mijn haar kreeg een oranje gloed en ik leek wel een wortel. Niet mooi en ik zou het dan ook nooit meer zelf doen. 

Kapster onthult het geheim van thuis je haren verven

Maar je haren zelf verven? Is dat nou echt onmogelijk. Nee hoor! Het kan gewoon goed gaan, maar dan moet je wel héél goed weten hoe je het aanpakt. Kapster Morgan Elizabeth onthult het geheim van thuis je haren verven.

1. Gebruik nooit een pakketje van de drogist

“Ze zijn makkelijk, snel en en het lijkt handig dat alles in één doos zit. Maar geloof mij: de kleur die op de verpakking staat, is niet hoe het eindresultaat zal zijn. Als je thuis je haren wilt verven, koop je een losse developer en een losse kleur. Ga je voor blonder haar? Dan heb je een developer en een bleekproduct nodig.”

2. Koop meteen een color remover

“Als je toch aan het winkelen bent voor goede producten, koop dan ook meteen een goede color remover. Deze kan je gebruiken om de verf die op je voorhoofd, oren en in je nek terecht is gekomen, te verwijderen. Preventief zou je ook wat vaseline op en rond je haarlijn, op je oren en in je nek kunnen smeren. Dit zorgt ervoor dat de haarverf niet in je huid kan trekken en je de verf makkelijk verwijdert na het kleuren.”

3. Ken je grenzen

“Haren hebben verschillende kleurniveaus, tussen de één en de tien. Niveau tien is het lichtste blond, niveau één is zwart. De algemene regel is dat je per kleursessie maximaal twee niveaus lichter kunt gaan. Wil jij van donkerbruin naar asblond haar? Dan moet je niet verwachten dat je dit in één keer kunt doen. Wil je van een lichtere kleur naar een donkere kleur, dan kan dat wel meer dan twee niveaus in één sessie.”

Kapster onthult het geheim van thuis je haren verven 2

4. Zorg ervoor dat je alle haren goed kunt bereiken

“Maak vier secties van het haar. De twee  secties aan de achterkant van het hoofd zijn groter dan de twee secties aan de voorkant van het hoofd. Zodra je gaat kleuren neem je steeds een strookje haar dat zo dun is, dat je er zo goed als doorheen kunt ademen. Alleen zo komt er op elke haar voldoende verf. Het niet voldoende verven van alle haren is de grootste veroorzaker van vlekken en kleurverschillen.”

5. Ga je lichter? Dan begin je nooit bij de haaraanzet

“Verf je je haren lichter? Dan begin je nooit met het aanbrengen van de verf bij de haaraanzet. De verf bij de aanzet ontwikkelt zich sneller dan de rest, omdat je hier de warmte van je hoofdhuid hebt. Dit zorgt ervoor dat het bij de aanzet en geel- of oranjeachtige kleur kan krijgen. Verf je je haar donkerder, dan maakt het niet uit. In dat geval kan je gewoon bij de haaraanzet beginnen.”

6. Werk je alleen je uitgroei bij? Houd het dan alleen bij de uitgroei!

“Wil je je uitgroei kleuren, zodat het er weer helemaal als één geheel uitziet? Breng dan alleen verf op de uitgroei aan. Het is niet nodig om de rest van het haar ook mee te verven.”

7. Ga je blonder? Wees er dan op voorbereid dat je een toner moet gebruiken

“Is je haar door het blonderen oranje geworden? Dan kan je een blauwe toner gebruiken om het oranje-effect tegen te gaan. Is je haar door het blonderen geel geworden? Dan kan je dit tegengaan met een paarse toner. Met het zelf gebruiken van een toner moet je erg voorzichtig zijn, het kan er namelijk voor zorgen dat je haar veel donkerder, grijzer of blauwer wordt dan je had gewild. Volg goed de intructies op de verpakking en blijf naar je haar kijken. Geen een toner is bedoeld om er langer dan 20 minuten in te blijven, maar meestal ga je die 20 minuten niet nodig hebben.”

Video uitleg

Wil je de uitgebreide video met tips van kapster Morgan Elizabeth zien? Bekijk dan haar video!

Heb jij ooit zelf je haar geverfd?

Heb jij, net als ik, ook zelf je haren geverfd? Hoe liep dit toen af? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook