fb

Kan je supplementen gebruiken om je haar, huid en nagels mooier te maken?

Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn huid, haren en nagels er mooier uit te laten zien. Welke vrouw niet? Haha! Ik reinig mijn huid tweemaal daags met een goede cleanser en lauwwarm water. Ook layer ik diverse verzorgingsproducten om van elk product het beste mee te krijgen. Daarnaast heb ik mezelf het nagelbijten afgeleerd en probeer ik zo voorzichtig mogelijk met mijn nagels om te gaan. Ook van mijn dagelijkse shampoo-sessie heb ik afscheid genomen. Je ziet: ik doe hard mijn best om er over 10 jaar nog steeds uit te zien alsof ik 23 ben. Maar, kan ik nog meer doen om mijn huid, haar en nagels mooi te houden?

Het antwoord is: ja! Natuurlijk kan je nog meer doen. Zo zijn bepaalde voedingsstoffen ook erg belangrijk voor je nagels, huid en haar en daar kan ik nog wat winst behalen. Ik behandel deze gebieden vooral van buitenaf (door middel van serums, crèmes, niet teveel wassen en niet meer bijten), maar de grote veranderingen komen van binnenuit.

Om deze ‘veranderingen van binnenuit’ door te voeren, moet je natuurlijk wel weten welke stoffen van belang zijn. Om je nagels, haren en huid goed te houden worden vooral vitamine B, vitamine C, zink, antioxidanten, zwavel, silicium en biotine aangeraden. Hoe je dat ooit allemaal gaat binnenkrijgen en bijhouden was mij een raadsel, totdat ik me besefte dat ik hier gewoon een supplement voor kunt nemen. In de Vitaminstore kwam ik een product tegen dat ‘Huid, Haar, Nagel’ heet en precies de ingrediënten bevat die bijdragen aan een gezonde huid, mooie haren en sterke nagels. Ga ik zeker proberen!

Hebben jullie nog goede tips om je nagels, haren en huid mooi te houden? En maken jullie hiervoor ook weleens gebruik van supplementen of houd je rekening met je voeding? We zijn heel erg benieuwd naar hoe jullie dit doen.

Reageer ook