fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka ziet Disney on Ice

Het begint een kersttraditie te worden, de voorstellingen van Disney on Ice. Drie jaar geleden zagen we de eerste. In ’s Hertogenbosch. Een snoeilange treinreis, met toen nog jonge boenders die in de trein terug omvielen van de slaap. Maar ach, wat hadden we genoten van de voorstelling. Vorig jaar maakte ons hart een sprongetje: de voorstelling was nu in Utrecht en Amsterdam. Als je zoals wij in het Gooi wonen, is dat een stuk aangenamer reizen. Dus op naar de Jaarbeurs in Utrecht. En dit jaar weer.

image-3

Toen de dagen nog warm en lang waren, vroeg mijn oudste of we dit jaar weer naar Disney on Ice gingen. Ik sloeg mijn koele drankje achterover en haalde mijn schouders op. Geen idee. “Het zal toch wel, mam”, vroeg mijn kleinste paniekerig.

Natuurlijk! Wij hebben de schaatsende Disneyfiguren weer gezien. Wat een feest. Een kwart eeuw van de meest onvergetelijke Disneyverhalen hebben wij gisterenavond in de Jaarbeurs voor bij zien komen.

Mickey, Minnie, Donald en Katrien namen ons mee op reis, die startte in Londen. Vervolgens reisden we verder. Zongen Hakuna Matata van de Lion King mee uit volle borst, hielden onze adem in toen de schaatsers door de lucht vlogen (‘ze zitten aan touwtjes hoor mam’, stelde mijn kleinste mij gerust) en genoten net als vorig jaar van Frozen. Een adembenemend mooi winters sprookje dat zo prachtig bij de kerst past.

image-2

Net als de voorgaande voorstellingen hebben we genoten van de voorstelling, de acteurs die onwaarschijnlijk goed schaatsen in de soms enorme pakken die ze dragen.

Toen de voorstelling was afgelopen en wij weer richting trein slenterden, zei mijn oudste: “Ik hoop dat het volgend jaar weer is.” Hakuna Matata. Dat zal toch wel? Zonder Disney on Ice ontbreekt er iets tijdens Kerst.

Tot en met 30 december is de betoverende familieshow Disney On Ice presents Silver Anniversary Celebration te zien in Utrecht en Amsterdam. Vanwege het grote succes is er een extra show  op woensdag 30 december om 19.00 uur in Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar via www.disneyonice.nl

Lees ook: 5 tips om je gezin in kerstsfeer te brengen

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Reageer ook