fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka verheugt zich op de Lego Spaceshuttle en brandweerkazerne

Ik ben moeder van twee jongens, die een week na elkaar jarig zijn. De eerste jaren verdronk ik in het speelgoed dat ze voor hun verjaardag kregen. Brak mijn nek over autootjes en liep dribbelend van de kamer naar de keuken met een van de vele cadeau gekregen voetballen aan mijn voet. Ik kan dat.

Toen de jongens wat groter werden, pakte het ik anders aan. Als mensen vroegen: “En? Hebben de jarigen nog wensen?”, antwoordde ik: “jazeker Lego.” Om er aan toe te voegen dat er niets mis was met ze een wat groter pakket te geven waaraan ze samen kunnen bouwen.

En zo groeit de berg Lego gestaag. Op Marktplaats tikte De Man een Lego-tafel op de kop. Zitten ze gezellig gebroederlijk samen te bouwen aan een tafeltje. Uren kunnen ze dat volhouden. Wat ik echt een talent vind, is de manier waarop ze bijvoorbeeld de vissersboot weer in elkaar zetten. Met engelengeduld zoeken ze de onderdeeltjes bij elkaar, en aan de hand van het voorbeeldboekje zetten ze de boot, hopsa, weer in elkaar. Dat geduld hebben ze niet van mij.

Traditie is dat De Man met Kerst de boenders allebei een groot Lego-pakket geeft. De dag na Kerst tref ik dan drie mannen op de grond aan. In opperste concentratie aan het bouwen.

In oktober begint het al te kriebelen. Welk pakket krijgen ze met Kerst? Er wordt druk op internet gespeurd. En nadat mijn oudste André Kuipers op het Kinderboekenbal heeft gezien, wil hij astronaut worden. Ik werd dan ook zeer gelukkig toen ik de Lego City Lanceerbasis zag. Een enorme Lego Spaceshuttle die klaar staat om gelanceerd te worden. Ooh! De ogen van De Man begonnen te glimmen. “En wat moeten we dan voor die kleine?”, vroeg hij. Ook daar had ik over nagedacht: de Lego City Brandweer. Een heuse brandweerkazerne met brandweermannetjes. En het mooie is beide thema’s uit te breiden zijn met kleinere Lego-pakketjes. Die kunnen we dan aan opa en oma vragen.

Oooh, was het maar vast Kerst…

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook