fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka speelt het Sound Quartett

Wat speel ik? Sound Quartett? Wat is dat? Kwartet waar je geluiden bij moet maken. Wat voor een geluiden dan? Dierengeluiden. En scheetgeluiden? Ja. Scheetgeluiden. Hilarisch.  

 

Het spel Sound Quartett is zo op het oog een normaal, keurig kwartet. Totdat je de spelregels leest. Op de kaarten staan beesten. Varkens, koeien, vissen, ezels en andere dieren. Elke speler krijgt een ‘mijn dier kaart’. Ik had de uil. En als De Man mij om een kaart wil vragen, moet hij eerst een uil na doen. En daarna het beest dat hij wil hebben. Dus: De Man is op jacht naar de kaart met de koe. “Oeh oehhhhh!”, roept hij zodat hij mijn aandacht heeft en vervolgens: “Boe, boeeeehhh!” Zowel mijn grootste als mijn kleinste liggen onder de tafel. Het leukste komt nog. Ik heb namelijk geen koe in mijn handen. Dan zeg ik niet: “Nee, die heb ik niet”, nee, ik maak een scheetgeluid en steek mijn tong uit. Zo. Dat dat maar even duidelijk is. 

 

Ik ben aan de beurt. Ik doe een wolf na zodat ik de aandacht van mijn oudste heb. Vervolgens kukelekuuuu ik. Mijn oudste maakt een scheetgeluid waarbij hij De Man, die naast hem zit, ondersproeit en steekt zijn tong uit. Mijn oudste heeft geen haan. De Man maakt een geluid dat tussen een stervende kalkoen en dronken kip ligt. Mijn kleinste schudt zijn hoofd. “Nee, papa, dat dierengeluid ken ik niet hoor.” Ik ga stuk. 

 

Wat is dit een enorm leuk spel. Ik ga dit meenemen als we op vakantie gaan. Weet zeker dat we hiermee heel veel vrienden maken. 

 

Sound Quartett van Ravensburger is te koop in speelgoedwinkels en bij bol.com. Voor nog geen tientje heb je echt dolle pret. 

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook