fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka, Man en Boenders in de Winter Efteling

Een weekendje weg. Zo vlak voor de drukke kerstdagen. Heerlijk. Eigenlijk komt het helemaal niet uit want: zoveel te doen, maar ach, wat kan ons het schelen?

En zo schoven wij vrijdagmiddag de achterbak van de auto vol met tassen, 10 knuffels en het fototoestel. Onze bestemming: Kaatsheuvel. Op naar de sfeervolle Winter Efteling. “Is er dan ook sneeuw?”, vroeg mijn kleinste hoopvol. “Wat denk je zelf: het regent man”, gaf mijn oudste het antwoord al. Na een uurtje rijden waren we er.

Boshuys-Interieur-Woonkamer-dp

Ons huisje lag in Bosrijk, een prachtig bos met sfeervolle huisjes. “Wow, een automatisch slot, dat moeten we thuis ook hebben”, juichte mijn oudste toen hij het pasje tegen de sensor naast de voordeur hield. De Man beende het huisje in, de kleine mannen er achter aan. Wat zag het er gezellig uit! De dekbedden waren in Klaas Vaak-dekbedhoezen gestopt, aan de muur hingen vier slaapmutsen die, zo meldde de uitgebreide informatiemap vrolijk, we mochten houden. Cadeautje van de Efteling. Het huisje zag er echt goed uit. Leuk ingericht, behaaglijk warm (overal vloerverwarming), een bad, douche, twee toiletten en ruime kamers.

Winter-Efteling

Toen de auto leeg was, haasten we ons naar de Winter Efteling. De regen kwam met bakken uit de hemel toen we in de Bob zaten. “Dat gaat toch niet heel snel he?”, vroeg mijn kleinste ietwat benauwd. Ik schudde mijn hoofd. Hij zat naast mij, voor ons in de bobslee zaten De Man en mijn oudste startklaar. In de stromende regen zoefden we met 60 kilometer per uur door de bochten. Ik hield mijn ogen stijfdicht en voelde het kleine lijfje naast me bibberen. Ai. Mijn oudste ging drie keer achter elkaar, mijn kleinste en ik zaten veilig en droog op een bankje. De regen had ook een voordeel: het was niet druk in het park. Voor geen enkele attractie was een rij wachtende mensen, we konden overal zo in. We warmden op in het IJspaleis, een grote tent met daarin een ijsbaan en een heuse sneeuwbaan voor de kleinsten. Het was er gezellig en winters. Op de Beierse markt zaten we gezellig bij een open vuur en kuierden langs de houten hutjes.

show-efteling-dp

Om kwart over zes liepen we terug naar de grote vijver, vlakbij de ingang. Daar zagen we een waar waterspektakel: Aquanura. Waanzinnig. Water licht en vuur in een sensationele watershow. Heel bijzonder om te zien. Inmiddels was het harder gaan regenen. Door het bos liepen we naar ons huisje. “Hee, wie is dat gekke mannetje?”, wees mijn kleinste op een man met een puntmuts. Aha. Dat was Klaas Vaak. De Klaas Vaak. “Echt? Strooit hij straks zand in onze ogen?”, rolde mijn oudste met zijn ogen. Ik knikte. Op weg naar ons huisje passeerden we het kasteel van Klaas Vaak. Toen we thuis kwamen, verruilden we onze natte kleren voor warme joggingbroeken.

Karin-Efteling-slapen-klaas-vaak-dp

Met rode wangen en een slaapmuts vielen de boenders in een diepe slaap. En ’s ochtends, toen we wakker werden, hing er een big shopper van Klaas Vaak aan de deur. Vol met warme broodjes en beleg. Multifunctioneel, die Klaas. Bezorgd vroeg mijn kleinste zich af of Klaas Vaak zelf wel genoeg slaap kreeg, terwijl hij een hap nam van een smakelijk croissantje.

lunch-in-efteling-dp

Deze dag stond het Sprookjesbos op het programma en een heerlijke lunch in Polles Keuken. Toen we na een indrukwekkende dag terug naar huis reden, verzuchtte mijn kleinste: “Ik wil daar voor altijd blijven wonen. Het is er leuk en de mensen zijn zo aardig.” Hij gaapte en viel in slaap. Ik vermoed dat Klaas Vaak nog wat zand over had…

Ook even genieten van de Winter Efteling, bekijk dan dit filmpje:

Karin-van-Leeuwen-portret-gemaakt-door-Tom-m
Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes.  Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen. De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Foto Karin: gemaakt door Tom Brekelmans

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Anniek -

Wat een leuke blog! En een ander inzicht wat betreft regen tijdens de Efteling, zeer positief! Zelf werk ik nu al meer dan 5 jaar bij de Efteling, en vind het nog steeds het mooiste park. Ik ben blij te lezen dat u met uw gezin zo’n mooie tijd in ons park heeft gehad!

jacqueline -

Ik ben nu 50 jaar maar ik blijf van de Efteling houden!
Fijne feestdagen en een gezond 2015 allemaal.

Reageer ook