fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest Zo simpel kan het zijn

Een doemdenker ben ik niet, maar altijd in een toptijd de makkelijkste oplossing vinden lukt me ook niet altijd. Ik ben van nature een optimistisch mens. Mijn glas is altijd half vol, van half leeg houd ik niet. Mensen die zuchtend en steunend door het leven gaan, mijd ik. Die vreten al mijn energie en ik schiet er niets mee op. Niet dat ik problemen uit de weg ga, maar ik zoek ze zeker niet op.

Ik kreeg van een vriendin een boek in mijn handen gedrukt. “Echt wat voor jou”, knipoogde ze. ‘Zo simpel kan het zijn. Simpele oplossingen voor lastige problemen.’ Van de titel alleen al word ik blij. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan? Schrijver Richard Engelfriet heeft naast een dozijn simpele oplossingen, humor. Een ideale combinatie lijkt me. Zo stelt hij de vraag: Is die Richard Engelfriet zelf wel een beetje simpel? “Ook privé probeer ik simpel te leven. Mijn achternaam vormt hierbij uiteraard wel een ernstig probleem. Was het nou Engelfried, Engelfiets of Engelbert? Vandaar dat mijn kinderen de naam van mijn vriendin hebben gekregen.”

Zo-simpel-kan-het-zijn-richard-engelfriet-C

Maar goed. Het boek. Wat kan de lezer verwachten? De lezer leert omdenken. Makkelijk denken. Recht op zijn doel af te gaan. Niet zo ingewikkeld doen. Dat is niet altijd makkelijk. Want soms kan het niet anders dan regels te overtreden. Een prachtig voorbeeld vind ik de situatie die Engelfriet schetst in de supermarkt. Lange rij voor de kassa, oude dame is aan de beurt, boodschappen worden gescand, en ja hoor: ze is vergeten de appels af te wegen. De rij wachtenden zucht diep. De caissière houdt de zak appels omhoog, kijkt de blozende dame aan en zegt: ‘wat zullen we doen? Twee euro voor deze zak appels?’, de dame knikt opgelucht en de rij wachtenden applaudisseert nog net niet. De caissière overtreedt de regels, want de supermarktmanager zal niet blij zijn met deze actie. Hij wil een stickertje. Hij wil weten hoeveel appels het zijn en wat dat kost. Dat weegt echter niet op tegen al die blije en opgeluchte mensen.

Ik vind het boek van Engelfriet vermakelijk en nuttig. Hoe ga ik simpel om met weerstand? is ook zo’n nuttig hoofdstuk. “Mijn advies aan u is om altijd eerst mee te veren met weerstand”, aldus Engelfriet. Dat scheelt, volgens de schrijver, een hoop energie en voor u het in de gaten hebt krijgt u nog betere resultaten dan u ooit had durven dromen.” Kijk, met deze raad kan je wat.

Ook legt Engelfriet uit waarom je nooit meer Afspraak is afspraak moet zeggen. Benieuwd? Lees het boek. Want zo simpel is het nou.

Zo simpel kan het zijn is geschreven door Richard Engelfriet, uitgegeven door Haystack, het kost 15,00 euro.
BESTEL DIT BOEK BIJ BOL.COM

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Richard Engelfriet -

Ik voel me zeer vereerd met je leuke recensie! Nog 1 simpele tip voor wie het boek wil bestellen: als je via http://www.ako.nl/product/9789461260000/zo-simpel-kan-het-zijn/ bestelt, betaal je geen portokosten. Scheelt toch weer 2 euro tov bol.com. Kun je vandaag met het heerlijke weer een extra ijsje kopen 😉

Fijne dag!

Reageer ook