fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest Van XL naar S van Mieke Kosters

De derde week van januari is aangebroken en ik durf te wedden dat er al talloze goede voornemens die zijn genomen op de eerste dag van deze maand, zijn gesneuveld. De eerste sigaretten zijn opgestoken, de smoezen om niet naar de sportschool te gaan gemaakt, en de reep waar je twee weken lang niet naar taalde is met huid en haar opgegeten.

Ik ben door blijven gaan met gezond eten, maar loop tegen steeds maar dezelfde maaltijden aan. En dat had Mieke Kosters ook. Toen zij haar vrienden vertelde dat ze een receptenboek ging schrijven, werd ze vreemd aangekeken. Want Mieke stond nou niet dagelijks met veel plezier te kokkerellen. “Elke week hetzelfde eten is saai en stimuleert niet om bewuste keuzes te maken”, aldus Mieke, “de twee vragen die mij de afgelopen jaren het meest werden gesteld zijn: wat eet jij dan precies? En: heb je geen recepten of menu’s waarmee ik afval?”

Balans

En dus schreef Mieke Kosters het boek van XL naar S. Daarin is haar liefde voor lekker eten, de behoefte aan variatie in makkelijke, lekkere en slanke recepten en een eenvoudige manier om minder te eten, gecombineerd. Van XL naar S maakt het vinden van balans in je eetdag, zegt Mieke. In dit boek staan geen verboden voedingsmiddelen, wordt geen belerend vingertje opgestoken. Nee. In dit boek helpt je om gezonde keuzes te maken.

Als je de neiging hebt tot overeten, bedenk dan vanaf nu dat je drie mogelijkheden hebt:

  1. Dik-kiezen: Ik wil het en ik eet het (kan mij het schelen)
  2. Dieet-kiezen: Ik wil het wel, ik mag het niet (arme ik)
  3. Slank-kiezen: Ik mag het wel, ik wil het niet (ik kies er niet voor, ik heb regie)

Waarmee Mieke Kosters eigenlijk afrekent met diëten. In haar boek zegt ze niet wat je wel of niet moet eten, het gaat om matigen van eten, balans vinden, slim combineren en kiezen.

visburger-mieke-kosters-kl

Recepten

Bij de recepten staat het aantal calorieën aangegeven en of de maat: xs, s, m, l, xl. Deze maten kun je als leidraad nemen om een gerecht te kiezen die bij jou en je doelen past. Het boek is ingedeeld in hoofdstukken: ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes.

Ik vind het boek een verademing. Er staan supersmakelijke recepten in, die eenvoudig zijn te bereiden en vooral de keuze is enorm. Zo ben ik zelf een enorme soepliefhebber en lees in dit boek dat soep eten goed is om af te vallen: het is gezond, makkelijk te maken en goed te bewaren. De courgettesoep met tijm heb ik al gemaakt en was heerlijk.

Van XL naar S is een aanrader voor iedereen die bewuste keuzes wil maken, lekker wil eten en af en toe wil genieten van een glas wijn of een stukje chocola.

Titel: Van XL naar S
Auteur: Mieke Kosters
Uitgeverij: Carrera Culinair

Prijs: € 19,99 
BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook