fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest Rover en Broertje

Rover-en-broertje-Karine-Jekel-dp
Als kind al vond ik het heerlijk om te lezen. Ik kreeg dan ook vaak boeken voor mijn verjaardag. Mooie kinderboeken. Ik heb ze nog steeds en hoop dat als mijn boenders groot genoeg zijn, ze ook gaan lezen. Nog steeds lees ik graag kinderboeken. Soms zijn dat boeken die nog niet voor te lezen zijn omdat ze nog iets te ingewikkeld zijn voor mijn kinderen, maar dan weet ik alvast wat erin staat en kan ik het mooi aanprijzen als de oudste er klaar voor is.

Zo kreeg ik laatst het boek Rover en Broertje onder ogen. Een kinderboek geschreven door Karine Jekel (28 jaar). Leuk. Een boek over twee jongetjes. Dat spreekt mij sowieso al aan omdat ik zelf moeder van twee van die bonkies ben.

Hoofdpersonen in Rover en Broertje zijn de broertjes Bram en Robin. De twee zijn even hun ouders kwijt en moeten zien te overleven. “Zonder een zachte kus van hun moeder en een prikkende kus van hun vaders baard vielen ze in slaap.” Ach, arme schapen. Maar ze zijn inventief, die broertjes. Om aan eten te komen, besluiten ze te roven. Mensen worden beroofd van hun tassen. Natuurlijk doen ze dat niet onder hun eigen naam; Robin wordt Rover en Bram krijgt de geuzennaam Broertje. De sieraden die ze hebben geroofd, gebruiken ze als betaalmiddel in de supermarkt. Dat gaat even goed, maar daarna worden ze ontmaskerd. De twee jochies zijn het roven een beetje zat en willen gewoon weer hun ouders terug. Ze stellen een plan op om hun ouders terug te vinden. Maar dan beleeft met name Broertje een duizelingwekkend avontuur dat gelukkig goed afloopt.

Rover en Broertje is een vlot geschreven boek. De personages komen goed tot leven en het is een leuk, spannend verhaal met prachtige illustraties van Mark Janssen. Karine Jekel heeft een mooi boek afgeleverd. Het is het eerste kinderboek van de schrijfster die twee jaar terug de schrijfwedstrijd van damespraatjes.nl won. Na het lezen van Rover en Broertje kijk ik daar helemaal niet van op.

Titel: Rover en Broertje
Auteur: Karine Jekel
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 13,99

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Karin-van-Leeuwen-portret-gemaakt-door-Tom-m
Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes.  Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen. De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Foto Karin: gemaakt door Tom Brekelmans

 

1 reactie

jacqueline -

Lijkt me een heel leuk boek!

Reageer ook