fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest Meisje Vermist van Tess Gerritsen

De Amerikaanse schrijfster Tess Gerritsen maakte een wonderlijke switch. Ze studeerde af aan de Standford-universiteit en verliet de universiteit met een diploma basisarts op zak. Ze studeerde verder en werkte als internist. Toen haar eerste kind werd geboren, stopte ze met werken en begon met het schrijven van boeken.

Ruim tien jaar geleden verscheen haar boek Meisje Vermist. Een romantische thriller. Het was een van de vele thrillers waar niet alleen misdaad van belang is, maar ook de liefde. Vanaf 1996 schrijft Gerritsen alleen nog maar medische thrillers met in de hoofdrol Jane Rizzoli en Maura Isles. Haar medische kennis komt hierbij uitstekend van pas. De schrijfster won in 2013 de Crimezone Thriller Awards en schreef een jaar later het geschenkboekje Incendio voor de Maand van het Spannende Boek.

Terug naar Meisje Vermist, het boek dat niet eerder verscheen in Nederland. Totdat uitgeverij The House of Books het de moeite waard vond het aan het Nederlandse volk te tonen. Terecht. Meisje Vermist is een heerlijk, spannend boek. In de hoofdrol Kat Novak, een patholoog-anatoom die voor de duivel niet bang is. Deze pittig dame krijgt in zeer korte tijd twee lichamen op haar tafel van twee jonge vrouwen. Overdosis drugs. Het lijkt toeval. Kat denkt van niet en vertrouwt het. Ze leert Adam Quantrell kennen, de directeur van Cygnus Pharmaceuticals, een bedrijf dat medicijnen op de markt brengt. Kat vermoedt dat Adam iets met de overleden dames heeft te maken. Lastig wordt het als de mooie patholoog-anatoom valt voor de charmes van de steenrijke Quantrell. Het blijft niet bij de twee dode jonge vrouwen, al snel lijkt een derde lijk ook met de zaak.

tess-gerritsen-vermist-cover-1

Kat zet niet alleen haar eigen leven op het spel als ze op onderzoek gaat, ook Adam Quantrell loopt gevaar. Natuurlijk neemt het verhaal een onverwachte wending, die ik niet zag aankomen.

Meisje Vermist is een spannende en romantische thriller. Het is niet bloedstollend eng, wat voor mij niet hoeft, maar de spanningsboog is wel dusdanig dat ik graag wilde weten hoe het verhaal afloopt. De doortastende Kat en de charmante Adam zijn twee aangename hoofdpersonen in het boek.

Ik ben fan van Tess Gerritsen. En mijn honger naar meer boeken van haar hand is aangewakkerd.

Meisje Vermist is geschreven door Tess Gerritsen en uitgegeven door The House of Books. Het kost twintig euro. Meer info:  http://bit.ly/tessgerritsenNL

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook