fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest Kinderboekenweekgeschenk Zestig Spiegels van Harm de Jonge

Hoewel ik de leeftijd van een kind lang geleden achter me heb gelaten, mag ik graag kinderboeken lezen. Tussen de zware kost voor volwassenen door. Even lucht. Even wat fantasie. Of mijn jongens nou willen of niet, hun kast puilt uit van de boeken.

Kinderboekenweek is niet alleen voor hen een feestje, ik heb het ook reuze naar mijn zin. Dit jaar was het dubbelfeest. Mijn oudste en ik waren te gast op het Kinderboekenbal in het Spoorwegmuseum. En daar kochten we De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen en kregen, jawel, het Kinderboekenweekgeschenk van Harm de Jonge erbij. In de trein terug naar huis, begon ik er al in te lezen.

Zestig spiegels-Karin-dp

In het Kinderboekenweekgeschenk Zestig Spiegels, is de hoofdrol weggelegd voor Jurre. Jurre is jongen die amper praat. Ook vindt hij het doodeng om mensen aan te kijken. Nee dat is allemaal niets voor Jurre. Hij komt er redelijk mee weg, maar als hij een spreekbeurt moet houden op school, begint hij het warm te krijgen. Hoe dan? Zijn reddende engel is prinses Sippora von Singapoor. Dit wonderlijke meisje neemt hem mee naar de zeven torens van het Prinsenhuis. In die torens wonen paradijsvogels die Jurre goede raad geven. Zodat hij niet zenuwachtig hoeft te zijn voor zijn spreekbeurt. “Laat het met die spreekbeurt rustig misgaan. Hoest en kuch als geen ander, stotter erop los, kijk benauwd. Dan is het goed en gaan de mensen lachen”, raadt Boppe Klaun de jongen aan. Mieke Muik, de tante van Sippora denkt dat Jurre er een sprookje van moet maken. Zijn spreekbeurt gaat over sprookjes. Hij betovert de klas en de juf… En ook zijn sprookje heeft een happy end.

Niet alleen de vrolijke pen van Harm de Jonge maakt Zestig Spiegels tot een geweldig geschenk, dat doen de tekeningen van Martijn van der Linden ook. Prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Bovendien steekt het kinderen die wat minder extravert zijn een hart onder de riem. Het leert ze een les.

Het boekje wordt je door de boekverkoper aangeboden als je voor minimaal tien euro aan kinderboeken koopt. Haast je, de Kinderboekenweek is nog tot en met zondag 12 oktober.

BESTEL EEN BOEK

Karin-van-Leeuwen-portret-gemaakt-door-Tom-m
Karin van Leeuwen (42 jaar) is in between jobs, maar drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes.  Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen. De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Foto Karin: gemaakt door Tom Brekelmans

 

Reageer ook