fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest Het Kerstfeest van Bob

Vergeet A Christmas Carol, lees in de plaats daarvan Het Kerstfeest van Bob. Dat is wat iedere boekenliefhebber zou moeten doen, dacht ik toen ik dit boek, geschreven door James Bowen uit had. In Het Kerstfeest van Bob is de hoofdrol weggelegd voor Bob, een rode kat en James een straatmuzikant. De twee wonen in Londen. James, een ex-verslaafde, verdient geld door het verkopen van The Big Issue, de straatkrant van Engeland, en het maken van muziek. Een vetpot is het dus niet, maar veel hebben James en Bob niet nodig om te leven. Bob vergezelt James altijd en het is dan ook een bekend en opvallend duo.

Aan Kerst heeft James niet echt warme herinneringen. “Kerstmis zei me bitter weinig, ook toen ik mijn leven enigszins op orde begon te krijgen”, vertelt James. Maar dit jaar heeft hij er zin in. Samen met zijn vriendin Belle, waarmee hij een kortstondige relatie had die over is gegaan in een hechte vriendschap, wil hij Kerst vieren. Juist nu wordt Engeland geteisterd door een strenge winter en James heeft moeite zijn hoofd boven water te houden. Hij komt krap bij kas te zitten. Heel krap. Als het gaat sneeuwen wordt het James wel heel moeilijk gemaakt om geld te verdienen in de stad. Maar hij moet. Zijn gas- en elektriciteitsmeter dreigen ermee te stoppen als hij zijn kaart niet snel opwaardeert. Bovendien heeft James al kerstlekkernijen in de vriezer gelegd en het zou een ramp zijn als de vriezer ontdooit en hij de spullen moet weggooien.

James rekent uit hoeveel geld hij ongeveer nodig heeft om Kerst te overleven. Hij komt een eind. Vaste klanten die regelmatig The Big Issue bij hem kopen, geven hem nu wat extra’s. James is ontroert en besluit iets terug te doen voor zijn vaste klanten. Ook voor Belle tast hij diep in zijn buidel en koopt een prachtig kerstcadeautje.

Net als in A Christmas Carol werpt James een blik in zijn verleden, het heden en de toekomst. Zonder dat het kitscherig wordt, staat dit boek vol wijze levenslessen. Met een mooie hoofdrol voor Bob, die James de ware betekenis van Kerst leert kennen.

Ik weet het zeker: dit boek pak ik elk jaar in december uit de kast om te lezen. Om in de stemming te komen en erop te worden gewezen wat een ratrace de dagen voor Kerst zijn.

Het Kerstfeest van Bob door James Bowen is uitgegeven door The House of Books, kost 9,95 en is onder meer verkrijgbaar bij www.bol.com

Koop bij bol.com

 

Karin-van-Leeuwen-portret-gemaakt-door-Tom-m
Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes.  Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen. De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Foto Karin: gemaakt door Tom Brekelmans

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook