fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest: Geen gezeur, meer wijn!

Soms krijg ik een nieuw boek in handen dat ik ter plekke verslind. Zo’n boek dat ik met huid en haar vreet. ‘Geen gezeur, meer wijn!, bekentenissen van vrouwen met een fantastisch rotleven’, is er zo één. Het heeft welgeteld anderhalve dag geduurd voordat ik het uit had. Spannend verhaal zeker? Nee. Het bevat hilarische blogs van de drie vriendinnen Anna (42), Caro (40) en Esmee (40). Ze zijn al twintig jaar vriendinnen en kennen elkaar uit hun studententijd. Altijd in voor een feestje, nooit te beroerd om nog een laatste wijntje achterover te tikken en het leven, ach dat leven nemen ze niet al te serieus. Tegenwoordig ziet hun leven er heel anders uit. Hun vriendschap heeft de tand des tijds overleefd, maar vaak zien ze elkaar niet.

Wine up Geen gezeur-meer wijn-cover-C

Het onbezorgde leven van twintig jaar terug heeft plaats gemaakt voor een scheiding, daten via internet, kinderen die hun moeders voor schut zetten, veel te weinig seks en carrièrestress. Maar de dames blijven de humor ervan in zien, ze maken er maar gewoon het beste van onder het motto: geen gezeur meer wijn.

Omdat de vriendinnen elkaar niet veel zien, maar elkaar wel veel te vertellen hebben, bloggen ze op Wine-up.nl, een site die is bedacht tijdens een etentje waar de wijn rijkelijk vloeide. Het blog is in no-time razend populair geworden.

Een-maaltijd-zonder-wijn-ontbijt-wine-up

Ik heb genoten van dit boek. Ging zo nu en dan stuk van het lachen. Herkenning is het toverwoord in dit boek. Ik wed dat er talloze vrouwen zijn die zichzelf herkennen in de blogs. Ik in elk geval wel. En het doet me goed te weten dat ik niet de enige ben die haar vege lijf uit de meest genante situaties moet zien te redden.

Geen gezeur, meer wijn!, bekentenissen van vrouwen met een fantastisch rotleven is uitgegeven door The House of Books.

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Reageer ook