fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest Een strakke buik in vier weken

Mijn vader zei altijd: ‘Het is heel simpel: als je wilt afvallen moet je minder eten en meer bewegen.” En ver voordat havermout hip en happening was, roerde hij twintig jaar geleden al de droge, platgewalste haverkorrels in een kom met heet water. Vol afschuw bekeek ik ‘s ochtends zijn ontbijttafereel, terwijl ik een witte boterham met roomboter en vlokfeest besmeerde. Later werd de roomboter vervangen door halvarine en het vlokfeest door gekleurde hageltjes, maar dit geheel terzijde. Waarom mijn vader met terugwerkende kracht niet gebombardeerd is tot voedselgoeroe is me tot op de dag van vandaag een raadsel.

Nog steeds ben ik gevoelig voor alles wat met afvallen, slank en strak te maken heeft. Zo viel mijn oog onlangs op het boekje van verjongingscoach Jesse van der Velde, ‘Een strakke buik in vier weken’. Dat klonk als muziek in mijn oren. Een maandje afzien en hop, een strakke buik. Ik teken ervoor. Ook al zeurde een stemmetje in mijn achterhoofd ‘dat voor niets de zon opgaat’ en dat ik ongetwijfeld heel veel zelf moet doen voor die platte buik, kocht ik het boekje. Een übergezonde Jesse siert de cover van het mooi vormgegeven boekje. Jesse in een zijwaartse hoover, Jesse die zich opdrukt. Alles ziet er enorm makkelijk uit. “Buikvet is hardnekkig”, waarschuwt Jesse. Ja. Vertel mij wat. Maar gelukkig helpt hij mij om overtollig buikvet te verbranden. Vol interesse lees ik het boek. En waar ik al bang voor was: ik moet veel laten. Oh nee, het woord ‘moeten’ moet ik uit mijn woordenlijst schrappen. Het zijn allemaal keuzes die ik maak. En daar heeft Jesse o zo gelijk in.

De opbouw van het boek stemt mij tevree. Ik moet eerst eens bij mijzelf te raden gaan waarom ik een strakkere buik wil hebben. Ja. Daar vraag je me wat. Omdat ik er dan niet meer uitzie als een overvolle muffin? Is dat wat? Ik denk het wel. Ik denk dat Jesse een prima reden vindt. Als ik weet wat mijn doel is, gaat het een stuk makkelijker. Bovendien loodst Van der Velde mij er doorheen. Dat doet hij niet onverdienstelijk. Hij laat zien welke voedingsmiddelen ik de komende vier weken mag eten. Boekweitgrutten, quinoa en rijstwafels. Ontbijtkoek, taart en pizza moet ik de komende vier weken laten staan en na die vier weken ook, zo zegt Van der Velde streng.

Na het lezen van zijn boek, sla ik het met een zucht dicht. Het is best nog een toestand een plattere buik te krijgen. Ik heb besloten te grazen in het boek. De tips eruit te pikken waar ik mee kan (‘ga voor middernacht naar bed’ bijvoorbeeld). Verder denk ik dat ik de raad van mijn wijze vader opvolg: minder eten, meer bewegen. Dat houd ik misschien beter vol.

Een strakke buik in vier weken, door Jesse van der Velde, alleen nog tweedehands verkrijgbaar.
BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook