fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest het Donald Duck Kookboek en kookt met haar boenders

Oh! Dat is leuk! Het Donald Duck-kookboek. Als kind was ik abonnee van de Donald Duck. Ik was groot fan van die grappige eend. Ik stuurde hem ooit een brief om te vertellen hoe leuk ik zijn tijdschrift vond. Ik deed dat op een oranje multomapblaadje en kreeg een antwoord van oom Donald. Dat hij mijn papiertje zo mooi vond. “Het leek wel Koninginnedag”, zo schreef hij. Prachtig. Nog steeds draag ik de familie uit Duckstad een warm hart toe en nu mijn oudste kan lezen, zit een abonnement er aan te komen. Ik verheug me erop.

Maar goed. Het kookboek. In 2005 kwam het voor het eerst uit, in oktober 2014 verscheen er een herdruk en al bijna tien jaar is het een hit.  En na gisteren snap ik waarom; het is echt een erg leuk boek met heel leuke en smakelijke recepten die je samen met je kinderen kan bereiden.

Mijn oudste en jongste konden niet wachten tot het woensdagmiddag was. Dan zouden we met zijn drietjes de keuken induiken. Eerst naar de supermarkt om de ingrediënten voor de Kwik, Kwek en Kwak-worsten en voor de bananencakejes met hazelnoot te kopen.

Worstebroodjes-maken-Donald-Duck-dp

Met een tas vol verlieten we de supermarkt. Mijn oudste las voor wat de bedoeling was, mijn kleinste volgde zijn commando’s op. Langzaam doch gestaag veranderde mijn keuken in een chaos. Een chaos met twee heel vrolijke, kokende en van het beslag snoepende jongetjes.

De worstjes gerold in croissantdeeg waren een hit. Heerlijk. De bananencakejes werden vooral door mijn oudste heel, heel lekker gevonden. Ik vond zowel de worstenbroodjes als de bananencakejes voortreffelijk.

Donald-duck-worstenbroodjes-klaar

Het Donald Duck Kookboek is echt leuk voor kinderen. Er staan niet alleen recepten in, maar ook een aantal strips. Mooie tijdverdrijver voor als het gerechtje in de oven staat en je moet wachten. Verder bevat het vrolijke boek simpele hoofdgerechten, smakelijke soepjes en mooi belegde broodjes.

Donald-duck-kookboek-bananencake

Voor volgende week woensdag hebben we de Willie Worteltaart op het programma staan. Zelf kijk ik ook erg uit naar de chocolademodder. Was het maar vast weer woensdag!

Walt Disney’s Donald Duck Kookboek kost 11,95

BESTEL HET DONALD DUCK KOOKBOEK OP BOL.COM

Karin-van-Leeuwen-portret-gemaakt-door-Tom-m
Karin van Leeuwen (42 jaar) is in between jobs, maar drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes.  Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen. De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Foto Karin: gemaakt door Tom Brekelmans

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Jessie Winia -

Oh, dat lijkt me heerlijk. Maar wat zou het favoriete recept zijn van oom Dagobert? Arretjes cake?
En ik herinner me een Donald Duck van vroeger waarin Donald gehaktballen maakte met brandnetels die konden stuiteren… Wil ik wel proberen!

Reageer ook