fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest Het dansende dierenbos

Het is herfstvakantie. Mijn mannen hangen, in hun onesie die ze niet uit willen trekken –nooit meer!-, op de bank. Ze zeggen het niet, maar ik zie aan hun hoofd dat ze zich vervelen. Helemaal niet erg, dat vervelen, roepen de opvoeddeskundigen, gewoon lekker laten vervelen. Worden ze creatief van. Dat zal allemaal best, maar ik besluit nu in te grijpen.

Van een vriendin kreeg ik Het dansende dierenbos. Een yogaboek met en cd. Geschreven door Jasper Merle, die de muziek maakte voor boek, en Hester van Toorenburg die naast ontwerper en illustrator groot fan van yoga is en dit al doet sinds ze een kind is. “Ik hoop dat kinderen met yoga in aanraking komen en dat het zaadje geplant wordt voor de rest van hun leven”, is de wens van Hester. Want door een goed contact met hun eigen lichaam op te bouwen, krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en kunnen ze de wereld aan. Dat klinkt allemaal als muziek in mijn oren.

Mijn oudste maakte maanden terug op school kennis met yoga. Dat zei hij niet zo, maar toen hij zich liet vallen en op de keukenvloer een cobra nadeed en daarna een boom, wist ik genoeg; juf Julia had yoga met de kinderen gedaan. “Het was echt leuk mam, ik werd er rustig van”, straalde mijn oudste. Het lijkt me nu, een prachtig moment om op deze druilerige dag met zijn drieën wat oefeningen te doen.

Het-dansende-dierenbos-binnenwerk

Als ik voorstel om lekker te yoga-en kijkt mijn kleinste me aan of ik gek ben geworden. “Yogaaaa?”, trekt hij zijn neus op. Ik knik en stop de cd in de speler. Een vrolijk lied klinkt door de kamer. Mijn oudste begint te dansen. Aarzelend danst mijn kleinste mee. Als we bij liedje 3, Dans als een aap, zijn, hebben we dikke pret. We springen en dansen en bewegen vrolijk in het rond. We slingeren met onze armen en slaan met onze vuisten op onze borst. Oe oe oe! Na een half uurtje hebben we weer nieuwe energie. Vitaal schuiven mijn mannen aan de Lego-tafel en bouwen van alles. Tevreden roer ik in mijn cappuccino.

Sinds die keer zet ik regelmatig de cd op en doen we oefeningen. Stiekem zijn het gewoon grote mensen-yogaoefeningen, maar dat hebben die twee niet door. Het boek is zo prachtig geïllustreerd, dat mijn boenders er graag door bladeren. En terwijl ze in het boek bladeren, doen ze gelijk oefeningen. Geweldig vinden ze het.

Het dansende dierenbos is een aanrader. En niet alleen als het herfstvakantie is en de kinderen in hun onesie op de bank hangen en zich stierlijk vervelen…

Het dansende dierenbos is geschreven door Jasper Merle en Hester van Toorenburg. Uitgegeven door Het Spectrum. Het kost 19,99 euro.

BESTEL DIT BOEK BIJ BOL.COM

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Hester -

Wat leuk om te lezen Ka! We hoopten al dat het boek zo zou uitpakken, maar om te lezen dat het de kinderen echt lekker in beweging brengt is geweldig. Veel plezier ermee en bedankt voor deze mooie leuke recensie! Liefs, Hester & Jasper

Ka -

Dag Hester en Jasper, jullie bedankt! Voor het uitbrengen van zo’n mooi boek. Het is een fijn boek en een heel prettige cd. Mooi om kinderen op deze manier kennis te laten maken met yoga!

Reageer ook