fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest de bundel Extase met 10 zinderende verhalen

Ik heb wel eens gelezen dat het schrijven van seksscènes in een boek niet makkelijk is. Hoe pak je dat aan? Noem je het beestje bij zijn naam, of ga je het bloemrijk verhullen? Wordt een stroperige, trage scene, of een stuk in het verhaal waar eens even flink tempo inzit? Waar alles expliciet wordt genoemd.

Ik heb geen boek geschreven. En dus ook geen seksscènes. Ik denk dat ik het ongemakkelijk zou vinden. Ik las laatst een interview met actrice Thekla Reuten. Zij vertelde dat ze het uiterst gênant vond dat haar vader haar een seksscène zag spelen in een film. Zoiets.

Alleen al om te lezen hoe anderen dat aanpakken, is het boek Extase interessant. Het boek, met een spannende kaft in de kleuren grijs, rose en wit, bevat tien zinderende verhalen geschreven door Nederlandse schrijfsters. Dat Heleen van Royen een verhaal levert, verbaast me niet. Zij kan dat. Zonder dat het plat wordt, geeft zij de hele santenkraam bloot.

cover-extase-C

Myrthe van der Meer

Benieuwd was ik naar het verhaal Spiegel van Myrthe van der Meer. “Blijkbaar vond mijn uitgever The House of Books bij het lezen van PAAZ, KALF en UP dat daar zoveel spannende scènes in voorkwamen dat ze mij wel moesten vragen voor een verhaal in een erotische bundel”, schrijft Myrthe op haar Facebookpagina, “waarna ik me drie maanden heb afgevraagd wat dan precies de definitie van erotisch verhaal was, maar mijn invulling daarvan is nu dus in Extase te lezen.” Ik kan jullie verzekeren: het is gelukt, dat erotische verhaal van Myrthe.

Milou van der Will

Het laatste boek dat ik van Milou van der Will las, was In mijn bloed. Een spannende thriller die ik me nog steeds kan herinneren. Haar bijdrage aan Extase vind ik dan ook heel verrassend; zij richt zich namelijk op foodporn. Erotiserend voedsel. Ik vind het een mooie invalshoek en een uiterst sexy verhaal.

Chantal van Gastel

Schrijfster Chantal van Gastel heeft al een indrukwekkend lijstje met door haar geschreven boeken op haar naam staan. ‘Zwaar verliefd’ verscheen zeven jaar geleden en werd verslonden. Haar verhaal ‘De laatste keer’ is het laatste verhaal in Extase. Een lekker verhaal voor het laatst bewaard. Nee, niet het lekkerste verhaal, het zijn alle tien zinderende verhalen. Die je doen vergeten wat er om je heen gebeurt. Verhalen die dat kunnen, zijn de beste verhalen.

Extase met verhalen van Heleen van Royen, Georgina Verbaan, Daphne Deckers, Susan Smit, Patricia Snel, Sophie van der Stap, Chantal van Gastel, Myrthe van der Meer, Milou van der Will en Halina van Reijn, kost 14,95 en is te bestellen via http://www.extasehetboek.nl/

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

1 reactie

Gigolo -

Elke vrouw en man zouden na het lezen van dit boek een kort verhaal over zichzelf moeten schrijven. Over hoe ze hun leven beleven, over hun fantasieën, over hun wensen en over hun (stille) verwachtingen.

Reageer ook