fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest Bad Boy

Mijn type is het niet, maar ik snap het. Ik snap dat Estelle Cruijff en talloze andere vrouwen als een blok vallen voor Badr Hari. Deze spierbundel is lang en straalt van alles uit. Jammer is dat ie een kort lontje bezit. Je moet ‘m niet boos maken. Dan krijgt ‘ie een waas voor zijn ogen en als de mist rond zijn hoofd is verdwenen, heeft ‘ie een spoor van vernielingen achtergelaten. Het OM heeft deze week vier jaar gevangenisstraf tegen de vechtsporter geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Jammer van zo’n smakelijk hapje, denk ik als ik de beelden op het journaal zie. Ik zie een mooie kerel, goed in de kleren, goeie kop. Maar die handen hè, die handen zitten te los.

Dat dit soort figuren tot de verbeelding spreekt wordt me ook na een rondje googlen duidelijk. Willem Holleeder is tenslotte uitgeroepen tot knuffel crimineel. Iedereen wil met de Neus op de foto. Met stijgende verbazing lees ik dat je een Badr Hari Tour in Amsterdam kunt maken. He ja, gezellig, brood mee voor onderweg en lekker kijken. De excursie leidt onder meer langs de hippe clubs Club Air en Jimmy Woo. Daar kwam Badr regelmatig en niet alleen om te dansen, zo links en rechts deelde ie wat klappen uit. Nooit de beroerdste die Badr.

Bij Bar Moustache aan de Utrechtsestraat in Amsterdam kunnen ze het brood niet meer aanslepen sinds Badr daar met Estelle lunchte. De lunchtent doet prima zaken sinds bussen vol toeristen langskomen. Ik vind het allemaal interessant. Spannend ook. Toen ik nietsvermoedend door de boekwinkel slenterde, viel mijn oog op het boek van Abdelkader Benali. Bad Boy heet het. Ik las nonchalant de achterkant, en voor ik het wist stond ik bij de kassa. “Neuh, geen cadeautje, het is voor mezelf”, grijnsde ik naar de verkoper. Een boek over Badr! Spannend! In het boek heet Badr Amir Salim, een onopvallend jochie uit een volkswijk die wraak neemt en zich ontpopt tot één van de meest gevreesde en geroemde kickboksers ever. Met aan zijn zij zijn prachtige vriendin Chanel. Amir wordt ervan beschuldigd een reclameman gesloopt te hebben. Om hem uit de wind te houden, stuurt zijn manager Fernandes  hem naar Marokko. De dochter van Fernandes, Gina heet ze, is spoorloos en moet worden gevonden. Amir geeft zich uit als reisleider en vindt uiteindelijk Gina. In Nederland wordt het er ook niet vrolijker op. Eigenlijk is het zo’n puinhoop dat Amir geen moeite doet terug te gaan naar Nederland, maar in Marokko blijft samen met Gina.

Schrijver Abdelkader Benali, onder meer bekend van Bruiloft aan zee en De Langverwachte, heeft met Bad Boy het verhaal achter Badr Hari verteld. Ongetwijfeld is het hier en daar geromantiseerd, maar ga er maar vanuit dat het verhaal de waarheid op de huid zit.

De organisatoren van de Badr Hari Tour in Amsterdam kunnen, als het aan de rechters ligt, binnenkort een attractie aan hun toer toevoegen: de Bijlmer Bajes. Niks smakelijke broodjes naar binnen stampen bij Bar Moustache. Droog brood en water. Dat zal ‘m leren.

Bad Boy is geschreven door Abdelkader Benali en uitgegeven door de Arbeiderspers. ISBN 9789029587808

BESTEL BAD BOY OP BOL.COM

Karin
Karin van Leeuwen (41) jaar is in between jobs, maar drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft nog steeds veel. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Reageer ook