fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka krijgt multifocale lenzen

Ik was 17 jaar toen ik voor het eerst een bril opzette. Dit herinner ik me als de dag van gisteren. Ik zag blaadjes aan de bomen, waar ik voorheen een grote groene vlek zag. Ik kon gezichten in de verte onderscheiden. Het was geweldig. De bril, die ik nodig had om in de verte te kunnen zien, heb ik niet lang gedragen; ik schakelde al snel over op lenzen. En die draag ik nu ruim 25 jaar. Toch zit er ongetwijfeld een bril aan te komen, want het duurt vast niet lang meer voordat ik een leesbril nodig heb. Nou ja, denk ik steeds, dat zien we dan wel

Sinds kort weet ik dat er misschien helemaal geen leesbril aan komt, ik heb namelijk een maand lang multifocale lenzen getest. Echt geweldig. Niels, de contactlensspecialist van Eye Wish Opticiens, heeft ze aangemeten. Dat deed hij uiterst vriendelijk maar vooral professioneel. Ik ben zuinig op mijn ogen en vind een opticien met verstand van zaken dan ook echt een pre. Toen Niels mijn ogen controleerde constateerde hij bijvoorbeeld dat ik veel te weinig met mijn ogen knipper. Opeens snapte ik waarom ik regelmatig droge en soms geïrriteerde ogen heb. Waarom heeft mijn eigen opticien mij daar nooit op gewezen?

eye-wish-2

Kristalhelder

Toen ik de zachte multifocale lenzen bij Eye Wish in mijn ogen plaatste, werd ik blij. Kristalhelder zicht. En als ik achter mijn laptop aan het werk ben, is het veel rustiger voor mijn ogen. Zeker nu we steeds meer en langer naar schermen kijken is het fijn om rust te creëren. De multifocale lenzen zorgen daarvoor. Met multifocale lenzen zie ik veraf en alles wat daar tussen in zit, scherp.

De lenzen zijn geschikt voor mensen die naast hun vertesterkte een leessterkte nodig hebben. Beide sterktes worden in de lens gecombineerd en zo zie je scherp zowel veraf als dichtbij. Voordeel is dat je geen aparte leesbril nodig hebt. En ik vind dat prettig. Een vriendin vroeg me of het niet lastig is door het leesgedeelte te kijken, maar dat is het niet. Het is namelijk niet als bij een multifocale bril een half maantje, maar het leesgedeelte zit door de hele lens heen. En dat klinkt vermoeiend, maar dat is het niet. De hersenen zoeken het scherpste beeld uit.

eye-wish-3

Lenscontrole

Wel adviseerde Niels mij een bril om in de verte te kunnen zien naast mijn lenzen te dragen omdat het na een dag verhalen schrijven, en dus uren naar het scherm turen, best fijn is mijn ogen even rust te geven. Zeker omdat ik al zo weinig knipper zijn mijn ogen aan het eind van de dag moe. Nadat ik drie weken de lenzen had getest, wilde Niels mij terug zien voor een lenscontrole. Om te checken of alles nog in orde was. En dat was het.

Ik ben overtuigd van de voordelen van deze lenzen en de vakkundigheid van de medewerkers van Eye Wish. En ik ben heel blij dat ik nu van het bestaan van multifocale lenzen weet en mijn niet tijd niet hoef te verprutsen aan het zoeken van mijn leesbril die ik, als ik er een zou hebben, vast continu kwijt zou zijn.

Hebben jullie al multifocale lenzen? Zo nee, zou deze oplossing van Eye Wish ook iets voor jou zijn? Mocht je meer informatie of een persoonlijk advies willen, dan adviseren we je een afspraak te maken bij een Eye Wish Opticien bij jou in de buurt.

eye-wish-4

Foto’s: Sarah Schaap

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook