fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka kijkt Wie is de Mol? En de winnaar is …..

Ik kijk naar Wie is de Mol? En doe dat met talloze andere Nederlanders. Thuis ben ik de enige die kijkt. De Man is geen fan van het programma. Kijkt wel met een half oog mee. “Wat heeft die Chris Zegers een oude kop gekregen”, merkt hij op. Een oude kop? Dat heet doorleefd. Doorreisd. En dat lichaam van meneer Zegers doorstaat de tand des tijds uitstekend, zo constateer ik al weken.

Elke donderdagavond zit ik klaar. Fris gedoucht, want voordat Wie is de Mol? begint een uur lang het snot voor mijn ogen gespind, met natte haartjes op de bank. In het dagelijks leven ben ik namelijk van de complottheorieën. In de buurt sluit ik bondjes met buren die mij belangrijke informatie kunnen verschaffen over bijvoorbeeld een buurvrouw die ik al een tijdje niet meer heb gezien. Ziekenhuis? Vakantie? Scheiding? Ik wil het weten. Als de buren, waarmee ik bondjes sluit, mij niet verder kunnen helpen, bedenk ik zelf wat scenario’s. Ja, meervoud. Ik schud ze zo uit mijn mouw, die scenario’s, die soms op feiten berusten. Op zaken die ik zie. Wat? Stampt de buurvrouw nou vuilniszakken met kleding in een auto die ik niet ken en die wordt bestuurd door een man die ik nog nooit heb gezien? Ja hoor. Dat doet ze. Zie je nou wel! Als ik De Man opgewonden mijn bevindingen vertel, schudt hij traag zijn hoofd. Hij zegt het niet, maar denkt: ‘wat kan jou het schelen?’. Dat denkt De Man misschien helemaal niet, maar ik vermoed dat hij dat wel denkt. Dat is namelijk onderdeel van mijn complottheorieën. Denken voor anderen. Dat kan ik als de beste. En op die manier heb ik in no-time een prachtig verhaal dat ik uiteraard deel met de buren waarmee ik bondjes heb gesloten. Ik ben immers de beroerdste niet. En zo drop ik regelmatig een bommetje in het o-zo rustige wijkje waarin ik woon. Overigens had ik wel gelijk dat de buurvrouw van de vuilniszakken ging scheiden. Dat was een top-scenario. Zo heb ik ze vaker niet dan wel.

Marlijn Weerdenburg

Maar goed. Wie is de Mol? Donderdag 5 maart wordt het onthuld. Ik heb vanaf 1 januari wekelijks op het puntje van mijn stoel gezeten. Op zoek naar aanwijzingen van de mol. Vanaf de eerste aflevering ‘zit’ ik op een mol. Ik denk dat actrice Marlijn Weerdenburg de mol is. Als ik dat mijn collega Esther vertel, vraagt ze waarom ik dat denk. In dit geval is het een gevoel. Ik vind Marlijn een labrador. Schuurt tegen iedereen aan. Prima eigenschap voor een mol. Bovendien kan zij heel goed acteren. Maar, ik vlak nieuwslezer Rik van de Westelaken ook niet uit. En Margriet van der Linden, journalist, onderschat ik ook niet. Zij duwt ongemerkt flink haar mening en zin door en is minder van de bondjes.

Het van de bondjes zijn, zit ook in het bloed van mijn oudste. Na een flink uur op het buurtplein met zijn vrienden te hebben gevoetbald, komt hij met rode wangen thuis. Zijn ogen glimmen. “Ik heb iets gedaan wat jij misschien niet leuk vindt”, wekt hij mijn nieuwsgierigheid. Hij vertelt het mij als ik beloof niet boos te worden. Razendsnel gaat het in mijn hoofd. Met deze boender moet ik een bondje sluiten. Anders krijg ik de informatie niet die ik wel wil hebben. “Ik ben met Benno naar de super gegaan en we hebben daar koffie gedronken. Ik heb een paar slokjes genomen. Koffie met een half zakje suiker.” Met zijn armen over elkaar peilt hij mijn reactie. Ooooh, denk ik. En zeg: “Een beetje koffie houd je scherp lieve schat, maar ga maar niet steeds op de koffie bij de super. Dat zal de supermarktmanager niet leuk vinden.” Ik weet het zeker. Dit soort bondjes moet ik met mijn kinderen zien te houden. Hoe erg het ook wordt. En wat ik ook zeker weet: de ouders van Marlijn, Rik en Margriet hebben dit soort bondjes ook met elkaar gesloten. Dat kan gewoon niet anders.

Wie denk jij dat de Mol is? Plaats je reactie onder dit artikel. Onder de goede inzendingen verloten we een Hema cadeaubon van € 10.

Uitslag

Margriet is de Mol. En Rik heeft de pot gewonnen. De winnaar op Damespraatjes is: Esmeralda Groenland. Esmeralda wij nemen contact met je op voor je adresgegevens en sturen je dan de HEMA cadeaubon toe. Iedereen bedankt voor het meedoen. Heb je nu niets gewonnen? Blijf meedoen. We hebben wekelijks nieuwe winacties.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

55 reacties

linda de bode -

Rick is de mol

sandy -

Marlijn is de mol

Anja -

ik blijf bij Rik!

Mirjan -

Rik vind ik erg verdacht, zou me niks verbazen als hij het is.

Linda -

Marlijn

Wilma -

Vanaf het begin denk ik al Margriet. Dus blijf daar ook bij 🙂

Rianne Boogaard -

We zitten al vol spanning te wachten….. Wie is de mol? Mijn mol is Rik, hij heeft het super gespeeld, als hij het is…. 🙂 fijne avond allemaal!

Maria -

Ik denk Margriet!

Daphne -

Margriet is mijn Mol. Eigenlijk nadat ik teruggekeken heb niet mer om mijn oorspronkelijke reden. Maar toch nog steeds omdat het in de laatste aflevering juist niet zo leek. Ik blijkf bij Margriet !!!

Sannely -

Rik van de Westelaken, die heeft wel een pokerface door het NOS journaal.

Esmeralda Groenland -

Margriet denk ik…

Desire Meijer -

Margriet is nog steeds mijn mol!

Joke -

Marlijn, is de mol

Cora -

Rik is mijn mol

janneke -

Rik is de mol

corinne -

rik is de mol

Marina -

Margriet!!

Linda Mastwijk -

Ik denk Marlijn !

Anne -

Ik denk Marlijn!

Aleesha -

Ik denk Rik

Linda -

Ik gok dat Marlijn dit jaar de MOL is!

Claire Schieke -

Rik is de mol!

Mapleleaf -

Mijn mol is Rik.

kirsten -

Rik van de Westelaken is de mol!

Ineke -

ik denk Marlijn

Mireille -

Rick v.d Westelaken is de mol!

Dieuwke -

Ik denk Rik van de Westelaken.

Margit -

Vorig jaar zat ik vanaf het begin goed en hopelijk laat mijn gevoel mij ook dit seizoen niet in de steek! Er is toch 33,3333333% dat ik het goed heb! Mijn mol is Rick!

Isolde -

Rik , Mol … Allebei drie letters.. Appeltje eitje!

Audrey -

Ohhhh ik wéét t niet meer! Ik dacht écht Chris, ook al was dat erg voor de hand liggend (blijkbaar toch niet haha). Ik heb aan Marlijn gedacht, inderdaad omdat ze een goede actrice is en af en toe op een bepaalde manier de camera inkijkt waarvan ik denk; MOL!
Maar nee.. ik geloof toch niet dat Marlijn het is.. Manlief zweert bij Margriet, ik zie helemaal niets Mollerigs in Margriet.. Maar ja.. als half Nederland wél denkt dat zij het is heb ik vast iets over het hoofd gezien. Toch?
Nee.. ik ga dit jaar eens voor de underdog. Lieve Rik. Trouwe Rik. Jij bent dit jaar de mol. En een goede ook!

susan -

Marlijn is zeker de mol.

Myrthe -

Margriet! Geen twijfel over mogelijk! Mijn Mol sinds aflevering 1.

Lis -

Volgens mij is Margriet de mol.

Anouk -

Rick van de Westelaken is de mol

Lia -

Marlijn

Marije -

Ik denk Marlijn!

Elles smit -

Margriet

Gonny -

Rik vd Westerlaken!

Marit -

Rik

Ineke -

Ik dacht ook werkelijk Chris. Nu ga ik voor Rik vd Westelaken

Nynke -

Margriet

yvonne -

Marlijn is de mol!

Willeke -

Margriet!

Rachel -

Rick van de Westelaken is de mol!

Claudia Mulder -

Rik vd westerlaken is de mol!!!

Gea Jager -

Rik is de Mol

elisabeth -

ik ga voor margriet

Fred Sochacki -

Rick van de Westelaken is de mol!

Ingeborg -

Rick geeft zo veel jokers weg omdat hij ze toch niet nodig heeft… want hij is de mol!

Linda -

Marlijn is mijn mol!

Marjolijn -

Chris was natuurlijk de echte mol…maar nu zit ik op Rik! 😉

Susanne -

Ik denk dat Rick van der Westerlaken de mol is, maar heb het tot nog toe vaak mis gehad.

Mirjam -

Marlijn is de mol!

Saskia -

Margriet is de mol!

Nicole -

Ik denk dat Rik van de Westelaken de mol is.

Reageer ook