fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka houdt van haar Rangers

Toen ik twintig was en op een redactie werkte belandde ik ongevraagd in een discussie. Of het krijgen van kinderen verantwoord was. “De wereld gaat naar de gallemiezen. En dan wil jij nog kinderen?”, haalde een collega haar neus op. Zij vond het maar egoïstisch. Heel egoïstisch. Vijftien jaar later was ik zwanger. En blij. De wereld draaide nog. Voor hoe lang? Een antwoord daarop heb ik niet. Wel probeer ik die bol ook zo lang mogelijk draaiende te houden.

Bob-en-de-tam-tam-dp

Mijn boenders breng ik het belang van de aarde bij. Zo leer ik ze bijvoorbeeld afval te scheiden. Toen mijn kleinste nog maar net kon lopen, zwalkte hij met dikke luierbillen naar de glasbak om er een lege fles wijn in te mikken. Hilarisch. Ook leer ik ze zuinig te zijn op de natuur. Er geen rommel in te gooien. Het niet te vernielen. En als klap op de vuurpijl heb ik ze vanaf hun geboorte lid gemaakt van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Nog maar twee maanden oud, en mijn oudste was lid van de Bamboeclub, de kleuterclub van het WNF. Toen mijn oudste de respectabele leeftijd van zes jaar bereikte, werd hij lid van de WNF-Rangerclub. Deze club laat kinderen kennismaken met de bijzondere dieren in het wild, maar laat ook zien dat er bedreigingen zijn en op welke manier het WNF kan helpen. Ik promoot de Rangerclub dan ook bij wie het maar wil horen. Want door je kind lid te maken van de WNF-Rangerclub, de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds voor kinderen van 6 tot 12 jaar, help je mee om de aarde door te geven. Je steunt het werk van het WNF en je kind is lid van de leukste en grootste wilde dierenclub van Nederland.

WNF-rangers-red-de-neushoorn-dp

Mijn oudste vindt de WNF-Rangerclub vooral een stoere club, waar veel gebeurt. Zo krijgt hij tien keer per jaar het beestachtig leuke magazine TamTam. Dit clubblad staat vol interessante dierenweetjes, puzzels, strips en elke keer een mooie poster. Elke keer doen we driftig mee aan de prijsvraag in de hoop een coole knuffel te winnen. Als WNF-Ranger krijgt hij een Rangerpaspoort en een bonnenboekje met gratis toegang of korting bij dierentuinen en attractieparken. Mooi meegenomen dus. Ook is er een site vol diereninfo, spelletjes en het laatste clubnieuws. Er worden activiteiten georganiseerd door het hele land en ook is er elk jaar een groot evenement waar we met het hele gezin naar toe gaan. Aangenaam verrast zijn de meesten als ik vertel dat het lidmaatschap 2,50 per maand is.

tijger-wnf-rangers-dp

Een lidmaatschap van de WNF-Rangerclub is toch een prachtig cadeautje voor kinderen? En je helpt de natuur er ook nog mee. Wie nu lid wordt krijgt gratis een stoere Rangertas. Wijselijk houd ik mijn mond tegen mijn oudste. Als ie lucht van die tas krijgt, wil ie die natuurlijk ook. Ik houd veel van de aarde, dieren en mijn oudste. Maar om ‘m nou twee keer lid te maken, dat gaat me net even te ver…

Meer info of wil jouw kind ook Ranger worden? Kijk dan hier.

Karin-van-Leeuwen-portret-gemaakt-door-Tom-m
Karin van Leeuwen (41 jaar) is in between jobs, maar drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes.  Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen. De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

 

Copyright foto’s:

Foto Karin: gemaakt door Tom Brekelmans
Bob met TamTam: Karin van Leeuwen
Tijger: © Martin Harvey / WWF-Canon
Rangeractie neushoorn: © Rob Doolaard

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook