fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka gaat naar Dirk en de winnaars van de vrijkaartjes

“Is het de echte of de neppe Dirk Scheele?”, wil mijn kleinste weten. Voor de krant ben ik gevraagd een verhaal te schrijven over de première van de show Op Stap met Dirk Scheele, op de boerderij. Als de eindredacteur zegt: “Je mag je boenders meenemen”, aarzel ik geen moment. Leuk! Theater!

DirkFoto: Gerhard Witteveen

Toen ik nog kinderloos was, was een avondje theater geweldig. Eerst eens even uitgebreid eten met aangenaam gezelschap, wat drinken om vervolgens met een volle maag in de zachte rode pluche stoel zakken en me laten vermaken. Met kinderen is dat een compleet ander verhaal. Het begint er al mee dat de voorstellingen ’s middags zijn. Dus niks eten en drinken, haasten met die hap. Voordat we überhaupt in het theater zijn, is de prangende vraag van mijn oudste: krijgen we wel wat lekkers? Lekkers? Lekkers? We komen voor de voorstelling. Ah. De eerste pruillip van vandaag. Ik haal de perskaarten op, en haal wat te drinken. Mijn boenders hebben inmiddels het kraampje met merchandising ontdekt. Waar een T-shirt vijftien euro kost, en een cd een tientje. Pruillip nummer twee van vandaag.

“Gaat het nu beginnen?”, jengelt mijn kleinste terwijl ie dubbelgevouwen onder een zeer verantwoord design tafeltje ligt te dweilen. Ik kijk op mijn horloge. Nog twintig minuten. Twintig lange minuten. Eindelijk laat ik me, doodop, in het rode pluche zakken. Mijn boenders klappen steeds dubbel in de stoel omdat ze van de zitverhoger glijden. Als we eindelijk allemaal zitten, komt er een gezin dat te laat is, binnen. Nee hè? Ja hoor. Die zitten op onze rij. Allemaal weer van de stoel, staan, en onze positie weer innemen. Mijn kleinste, licht als ie is, zit als een hamburger tussen de stoel. Het licht gaat uit. “Ik vind het eng. Ik wil weg”, sist mijn kleinste. Nog net op tijd kan ik m terugduwen in zijn stoel.

De rust is weergekeerd, en nu loert het gevaar van rechts. Het is niet waar? Ja hoor! Het meisje dat naast ons zit, moet plassen. Haar vader gaat mee. Vermoeid laat mijn oudste zich wederom van zijn stoel afglijden en mijn jongste en ik volgen zijn voorbeeld. En ja. Die twee komen ook weer terug. Ik ben zo ongeveer gesloopt.

Gelukkig is Dirk een held. Wat een leuke man. Wat een leuke show. Wat een geweldige liedjes. Ik ben jaloers op zijn rust en kalmte. Alsof de zaal niet vol zit met krioelende kinderen. Vrolijk zingt en speelt hij een uur lang. Mijn hartslag daalt. “Het is nu afgelopen en als je uit de zaal loopt, staat er een verrassing voor jullie klaar”, deelt Dirk stralend mee.

De verrassing is druk en kost veel energie. Bij de uitgang staan namelijk twee ijscokarretjes. Met daarvoor talloze wachtende kinderen. Uiteraard willen mijn boenders een ijsje. Ik stort me in de rij en duw mijn kinderen als een Jehovagetuige naar voren. Gelukkig lijken ze enorm op elkaar en de ijscoman heeft snel in de gaten dat die twee monsters broers zijn en allebei tegelijk een ijsje willen omdat anders de pleuris uitbreekt.

Tevreden zitten mijn boenders op de achterbank te likken aan hun ijsje. Twee uur sporten is niets vergeleken met een theatervoorstelling met mijn kinderen. Als ze beiden in een diepe slaap sukkelen, kom ik weer helemaal bij. Klaar voor de volgende voorstelling.

Karin
Karin van Leeuwen (41) jaar is in between jobs, maar drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft nog steeds veel. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Winactie

Damespraatjes mag 2 keer 4 vrijkaarten voor de voorstelling van Dirk Scheele weggeven. De winnaars van de 4 vrijkaarten zijn:

  • Sylvia van der Meer
  • Laura Hofman

Er zal contact met de winnaars worden opgenomen.

Heb je niet gewonnen, maar willen jullie de voorstelling wel bezoeken, kijk dan hier: Agenda & Tickets Dirk Scheele.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

7 reacties

sylvia -

Wij zijn inderdaad afgelopen zondag bij de show geweest !
Mijn dochters vonden het geweldig en hebben erg genoten van de voorstelling.
Alles was goed geregeld , de kaarten lagen klaar.
Nogmaals bedankt !,

Laura -

Hoi Sandra,

Bedankt voor jouw reactie. Ik heb echter nog niks vernomen. Mogelijk iets mis gegaan?

In ieder geval bedankt alvast 🙂
Groetjes,
Laura

sandra -

Hoi Laura,
Dank voor je berichtje.
Wat raar dat je nog niets hebt gehoord.
De andere winnaar heeft wel bericht gehad en is zelfs al bij de voorstelling geweest, maar die hadden aangegeven graag begin maart te willen gaan. Misschien heeft het daarmee te maken. Ik ga het in ieder geval uitzoeken en je hoort weer van me.
Groetjes,
Sandra van damespraatjes.test

sandra -

Hoi Laura, van harte gefeliciteerd. We hebben je gegevens al doorgegeven aan de organisatie van de theatershow. We gaan er vanuit dat ze de komende week contact met je op zullen nemen.
We wensen je alvast heel veel plezier toe bij de voorstelling.
Groetjes,
Sandra van damespraatjes.test

Laura -

He, wat grappig! Ik zie dat ik heb gewonnen, wanneer hoor ik er wat over? Bedankt in ieder geval! 🙂 Gr. Laura

Linda de Bode -

Heel herkenbaar voor een eerste theaterbezoek met kinderen. Dat laat je je geen tweede keer gebeuren. Je haalt vooraf de kaartjes, scheelt je wachten, want aan wachten hebben kinderen een hekel. Je plant een lunch die ze heerlijk vinden, zodat ze met een vol buikje meegaan en bijna sloom je volgen.
bij binnenkomst loop je gelijk langs de garderobe en toiletten voor je je plekje op zoekt.
In je tas neem je een noodvoorraadje drinken/lekkers mee en dan moet je echt niet meer vergeten te genieten en ontspannen.
Door een gebrek aan oppas is de enige manier voor mij om in een theater of bioscoop te komen nog met 3 dochters, dus dat is mijn “avondje” uit!

marlies -

kleindochters arwen en benthe zijn megafan

Reageer ook