fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka laat haar kids knutselen met de tablet en laptop

Ik heb knutselkinderen. Vooral mijn kleinste is graag aan het fröbelen. Ook houden die twee van hun tablet. Als het aan hen ligt, spelen ze de hele dag op hun tablet. Dat gaat niet gebeuren. Maar ja, om die stakkers nou naar buiten te bonjouren als het regent, is ook weer zo wat.

Toen mijn oudste vroeg om knutselfilmpjes op te zoeken op zijn tablet, was ik aanvankelijk wat sceptisch. Maar hee, wat is dat leuk. Regelmatig zitten ze samen aan tafel te knutselen. Mijn oudste tekent graag, mijn jongste heeft het vouwen ontdekt. Ze hebben zelf leuke filmpjes op hun tablet gevonden die hen helpt bij het knutselen. Ik heb een paar van die leuke knutselsites op een rijtje gezet.

1. Een kikker van papier vouwen: op de site www.jufjannie.nl staan superleuke voorbeelden. Mijn jongste gaat voor de kikker. Nodig: vouwblaadjes. Via filmpjes laat juf Jannie zien hoe in dit geval de kikker moet worden gevouwen. Ik vind het zelf erg leuk om de vlinders te vouwen. Die zijn wel wat moeilijker maar juf Jannie loodst mij er prima doorheen, en als je mooi papier gebruikt zijn het echt pareltjes.

vouwen-tablet-laptop

2. Een Pokemon tekenen: mijn oudste is groot fan van Pokemon. Natuurlijk hebben we de afgelopen weken in de buurt talloze Pokemons gevangen, maar dat is nu klaar en wil mijn Pikachu tekenen. Omdat dat iets is waarmee ik hem niet kan helpen, vonden we de site www.pokemon-paradijs.com/tekenen/pikachu Daar wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zo’n beest tekent.

3. Een uil kleien: kleien doen mijn mannen ook graag. Zo heeft mijn kleinste een pompoentje van klei gemaakt, echt geweldig. Hij heeft de vrucht oranje geschilderd, het steeltje groen en het ziet er superleuk uit. Mijn oudste zat laatst een hartstikke leuke uil te klein. “Heel makkelijk mam, gewoon ‘uil + kleien’ in Google intikken en dan vind je op You Tube een filmpje.” Handige donders zijn het toch.

Ik vind het een aanvulling, dat knutselen met de tablet. Er is daardoor zoveel meer mogelijk en bovendien kunnen kinderen zelf aan de gang. Ideaal soms.

Karin van Leeuwen (44 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook