fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka is een papiertijger – mét winnaars Kidsproof Familyplanner

Met sommige zaken loop ik hopeloos achter. Voor mij is vernieuwing niet altijd vooruitgang. In het geval van de TomTom wel. Hoewel ik een papiertijger ben, is kaartlezen een no go. Bij een gebrek aan inzicht dient het eerste vraagstuk zich al ras aan: waar ben ik? Kijk ik naar het noorden of zuiden? Sta ik daar met mijn rug naar toe? Moet ik de kaart omdraaien? Maar dan kreukt ie heel erg. En ik word heel onrustig van gekreukte kaarten. Dan gaat De Man zich ermee bemoeien. Die wordt ongeduldig. En vindt mij een stom wijf. Maar dat zegt hij niet hardop. Want dan is het chaos in de auto.

Family planner

De TomTom is een verademing dus. Kan ook niet verkreukelen dus dat is sowieso een pluspunt. Die TomTom is overigens voor mij geen garantie tot in een keer ergens foutloos naar toe rijden. Ik presteer het om ook met die navigatietoestand verkeerd te rijden. ‘Ga over een tijdje links’. Stressvlekken in mijn nek. Want: wanneer is het ‘over een tijdje’? Dus ga ik op mijn gevoel af. En als ik iets niet moet doen als ik autorijd, is op mijn gevoel afgaan. Laat ik het zo zeggen: ik ga altijd ruim op tijd van huis.

Heel lang heb ik me verzet tegen een smartphone. Ik ben geen beller. En heb thuis een laptop. Dus dan heb ik geen smartphone nodig. Stom gedoe zo’n smartphone. De Man was het zat. En van hem kreeg ik een smartphone cadeau. Een witte. Want ik ging naar Alaska en dan was zo’n telefoon toch wel heel handig. Vond De Man. Inmiddels heb ik een frozen shoulder van het appen, check ik meer dan nodig mijn Facebook en lees overal en altijd mijn mail.

Tot grote hilariteit van mijn vrienden, gebruik ik mijn telefoon niet als agenda. Ik wil een mooie agendaatje. Met een lintje dat ik zo handig tussen de bladzijden kan doen. Waarin ik mooi kan schrijven. Stickertjes kan plakken. Kan bladeren. Kan bewaren. Dat. Sinds wij een gezin hebben, is het bijhouden van afspraken best een toestand in mijn agendaatje met handig lintje. Want dat past allemaal niet meer. Gebruik dan je telefoon! Nee! Dat is niet leuk.

Ach wat was ik blij toen ik in de boekhandel de Kidsproof Familyplanner zag liggen. Een 16 maandenkalender voor zes personen. Loopt van september 2014 tot december 2015. Kan ik nu dus al van alles invullen. En er zit een heel vel met heel leuke stickertjes in. Kan ik gezellig overal opplakken.

Kidsproof-family-planner-dp

Het enige nadeel is dat ik de kalender moet bijhouden. Want De Man weigert iets met pen op de kalender te zetten. En al helemaal niet als ie op de wc zit. Bovendien kun je activiteiten een stuk sneller in je smartphone zetten. Met autocorrectie.

Ik vrees dat ik het over een paar jaar, als mijn boenders ongetwijfeld vergroeid zijn met hun smartphone, afleg. Tot die tijd schrijf ik op mijn allermooist mijn kalender vol. Tot het eind zal deze papiertijger vechten voor haar leven. Eens kijken wie er wint.

Kidsproof Familyplanner 2014-2015 is een uitgave van Mo’Media, kost € 16,95 en is onder meer te koop bij www.bol.com

Leuk nieuws: we mogen drie Kidsproof Familyplanners weggeven. De winnaars zijn:

  • Lianne de Vries
  • Anouska de Moel
  • Sabine Flothuis

Van harte gefeliciteerd. De Kidsproof Familyplanner wordt door de uitgever naar jullie toegestuurd.  Heb je de Kidsproof Familyplanner niet gewonnen, maar zou je ‘m wel graag willen hebben? Bestel ‘m dan via dit linkje: www.bol.com

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Karin-150x150
Karin van Leeuwen (41) jaar is in between jobs, maar drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft nog steeds veel. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook