fb
Damespraatjes Damespraatjes

Joyce en Scarlet van Ik vrouw van jou vertellen in boek over zoektocht naar zaad

Soms heb je de wind vol in je rug. Verandert alles wat je aanraakt in goud. Maar schijn bedriegt. Achter die windvlaag in de juiste richting, schuilt soms verdriet, angst en een groot gevecht. Joyce en Scarlet, bekend van het eerste lesbische YouTube-kanaal en blog Ikvrouwvanjou kunnen daarover meepraten. In hun boek ‘Ik vrouw van jou’’ beschrijven ze hun leven. Kijken kritisch naar zichzelf en elkaar. “We wroeten door het leven, maar samen zullen we de mooiste bloemen vinden.”

Wie denkt dat het een zwaarmoedig boek is geworden, heeft het mis. Hun levensverhaal en vooral hun zoektocht naar zaad, is vol zelfspot geschreven. Na het plaatsen van een oproep voor een zaaddonor op hun YouTube-kanaal ging de video viral en kreeg het stel meer dan vijfhonderd mailtjes van mannen die graag hun sperma wilden doneren. Sommigen hadden daarvoor een goede reden (‘ik zie een triootje wel zitten, hoor’), anderen gaven het belangeloos weg (‘gewoon omdat het kan’), of wilden er duizenden euro’s voor hebben (‘maar dan krijgen jullie wel zes potjes’). De zoektocht naar de perfecte donor gaat van start en wordt uiteindelijk gevonden. Een spannende periode breekt aan en vorige week maakten Joyce en Scarlet bekend dat Joyce zwanger is.

Geschikte zaaddonor
Naast hun turbulente leven en de zoektocht naar wie ze zijn, wat ze willen en uiteindelijk naar een geschikte zaaddonor, staat het boek vol met onder meer nuttige weetjes, brieven, de meest gestelde vragen aan lesbiennes en het lesbisch alfabet.
“We houden van het leven, maar tegelijkertijd is het onze grootste uitdaging,” schrijft Scarlet in het voorwoord van het boek, “ja, we wilden graag een boek schrijven. Niet om te presteren tegen de pijn. Niet om te bewijzen dat we belangrijk zijn. Een boek om de realiteit van het leven vast te leggen en een ieder die zich herkent een ieniemienie mager stukje minder eenzaam te maken.”

Vakantieoorden
Door schade en schande wijs geworden, delen ze hun ervaring. Want in welke landen word je bijvoorbeeld met rust gelaten als lesbisch stel en in welke oorden kun je maar beter zeggen dat zij je zusje is en dat je graag aparte bedden wil? Je kunt het beste een vakantie boeken naar:

Spanje. En dan vooral Gran Canaria, Ibiza en Mallorca.

Griekenland. De eilanden Mykonos en Lesbos zijn aanraders.

Duitsland. Vooral Berlijn waar een ruime hoeveelheid lesbische bars zijn

Denemarken. Sommige mensen zien Kopenhagen als de meest homovriendelijke stad

Tsjechië. In Praag kun je prima een drankje drinken in een van de vele homovriendelijke cafés.

We zijn zwanger!
Het boek eindigt niet met de zwangerschap van Joyce; de exemplaren van Ik vrouw van jou rolden zo ongeveer van de pers toen bekend werd dat ze een kindje verwachten. De video waarin ze het goede nieuws vertellen aan zaaddonor Jeroen en zijn vrouw Jolieke en de ouders van Joyce en Scarlet, is ontroerend mooi.

Vanavond wordt hun boek Ik vrouw van jou gepresenteerd in Utrecht, in het bijzijn van honderdvijftig fans, familie, vrienden en de pers.

Titel: Ik vrouw van jou
Auteur: Scarlet Hemkes en Joyce Everink
Uitgeverij: Splint Media B.V.
Prijs: € 20,00

Koop bij bol.com

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook